Ferskere ansikt

Jaguar oppdaterer minstemann i flokken, X-Type, så den skal stå mer i stil til resten av familien.

Den nye X-Type-fronten, som kommer på neste års modeller, er mer i stil med de øvrige Jaguar-modellene.
Den nye X-Type-fronten, som kommer på neste års modeller, er mer i stil med de øvrige Jaguar-modellene.
Publisert Oppdatert

Bilder: Jaguar X-Type

Jaguar X-Type, den minste Jaguar-modellen som er basert på samme teknikk som forrige Ford Mondeo, får en ny ansiktsløftning. Bilen, som er et elegant og velkjørende alternativ med britisk snert i den mer påkostede klassen der Audi A4, BMW 3-Serie og Mercedes-Benz C-Klasse hersker, får dermed et utseende mer i stil med de øvrige Jaguar-modellene.

500 nye deler
For ansiktsløftningen er stort sett bare visuell - nå ser den mer ut som en liten XJ. Men bortimot 500 deler er endret totalt. Innvendig har den fått noen små oppgraderinger, i tillegg til at du kan velge mellom flere farger og mønstre enn før. Også instrumentene er oppdaterte, for å likne mer på de i den nye XF og de i XJ.

Endelig diesel og automat
Understellet er også finpusset en smule. Men det som nok er den aller viktigste endringen på bilen, er at du nå kan få den 2,2 liter store dieselmotoren kombinert med en sekstrinnsautomat. Girkassen er nyutviklet, og kan også sjaltes manuelt om du vil. Med denne gjør X-Type 0-100 på 9,9 sekunder, og forbruket er 0,69 liter på mila. Dieselmotoren har for øvrig også partikkelfilter.

Den oppdaterte X-Type kommer hit i april, og endringene gjelder både sedanen og stasjonsvogna.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning