HAMANN BMW 5-SERIE TOURING:

FEMMER-STASJONSVOGN FRA HAMANN

Tyske Hamann har mange tunede BMW´er på samvittigheten. Nå har de tatt for seg 5-serie Touring.

Publisert Oppdatert

Hamann leverer tuning til en rekke merker, fra Mini til Ferrari og Rolls-Royce.

Nå har de laget en pakke til BMW 5-serie Touring, med motortrim, styling, understell og bremser.

412 hk

Tuneren har utviklet tuning til 520i, 525i, 530i og 530d. Og deres kraftigste variant - som Hamann kaller Hamann 5 Series Touring 5,2 - har utgangspunkt i 545i.

Motorvolumet øker - som betegnelsen tilsier - til 5,2 liter, og bilen får om lag 80 hk og 100 Nm mer enn originalen. Dermed havner man på 412 hk og 550 Nm, som holder til en toppfart på 283 km/t.

Lavere foran

Sportsunderstellet som Hamann har tatt fram til bilen senker fronten med 35 millimeter. I tillegg skal de progressive fjærene bidra til en mer sportslig kjøreopplevelse, og bedre styrefølelse.

De tjue tommer store felgene - ni tommer brede foran og 10,5 tommer brede bak - har høyglanspolerte ytterkanter. Felgene går utenpå Hamanns bremsesett til bilen, med 365 millimeter høye og 34 millimeter tykke, ventilerte skiver. Nye bremseslanger med stålforsterkning hører også med.

Styling

Hamann har fra før av styling til sedanversjonen av 5-serie. Til Touring´en har de fulgt de samme linjene, med kraftigere frontfanger med større luftinntak. Dypere og bredere sideskjørt er også på plass.

Bak har stasjonsvogna fått en ny støtfanger med plass til tunerens store eksosutblås, og på toppen av bakluka troner en liten hekkvinge.

Interiørpynt

Etter å ha blåst av masse penger på eksteriør, motor og understell, må man jo også sette sitt preg på interiøret.

Hamanns pedalsett og fothviler i aluminium ser jo bra ut, og den nye girspaktoppen gir et mer sportslig inntrykk. Formsydde gulvmatter med Hamann-logo setter prikken over i-en.

Besøk www.hamann-motorsport.de for mer informasjon.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning