Feirer framtiden

Arbeidet med den store bilutstillingen i november er i full gang. Alle bilimportørene er med, og hovedtemaet er bil og framtid.

Informasjonsansvarlig Paul Hegna (t.v.), leder av hovedkomiteen Tor I. Berge og prosjektsjef for hos Norges Varemesse Trond Andersen ser fram til den store nasjonale bilmessen i november. Foto: Knut Arne Glesne
Informasjonsansvarlig Paul Hegna (t.v.), leder av hovedkomiteen Tor I. Berge og prosjektsjef for hos Norges Varemesse Trond Andersen ser fram til den store nasjonale bilmessen i november. Foto: Knut Arne Glesne
Publisert Oppdatert

7. til 11. november i år arrangeres Bil 2007 på Norges Varemesse i Lillestrøm. Dette blir første gang siden 1991 at alle bilimportørene står samlet om å arrangere en messe.

"Bil og fremtid"
Naturligvis blir det mange nye biler å se - alle arrangørene vil vise alt de kan tilby av personbiler, og ifølge Norges Varemesse er det mulig å stille ut hele 400 biler i hallene på Lillestrøm. Men messen skal favne bredere enn bare nybiler: "Bil og fremtid" er messens gjennomgangstema. Bilbransjen skal derfor vise hva de står for miljømessig, teknologisk og sikkerhetsmessig. Og de vil vise helheten i det de driver med.

Blant annet blir det en rekke aktiviteter og presentasjoner av dagens og morgendagens teknologi, innen områder som sikkerhet, miljø, praktikk og mer detaljerte ting, som billys. Det arbeides også med å få messen til å virke som et rekrutteringsorgan for bilbransjen; de trenger folk. Arrangørene vil derfor blant annet invitere skoleklasser, for å vise hva de står for.

- Mer enn kjøreegenskaper og ytelse
Mye tyder også på at man kan følge et bildesignprosjekt fra skisser til komplett leirmodell i full skala på messen. " Fancy og spennende" er et av de andre temaene som skal gjennomsyre messen, og bransjen vil vise hva de kan skape innen områder som design.

- Vi vil vise at bilbransjen handler om mer enn kjøreegenskaper og ytelse, selv om også dette skal være på plass, sa Tor I. Berge, leder for Bil 2007s hovedkomité. - Vi vil vise at bransjen satser sterkt på en bærekraftig utvikling.

Premierer og hotshots
- I tillegg til å vise nye biler og framtidsrettet teknologi, vil messen by på en rekke spesielle biler - for eksempel europapremierer på konseptbiler. Rekvisitatilbydere vil være til stede, det vil også ulike organisasjoner, sa Berge. Små verksteder der det jobbes med forskjellige ting - fra biloppretting, via elektroarbeid til styling og tuning - blir også å finne på messen, for å vise både publikum og potensielle nye arbeidstakere hvordan verkstedbransjen driver.

- Det blir også et stort seminarprogram, og flere store internasjonale navn vil bidra på dette området, fortsatte Berge. Mange av disse seminarene vil handle nettopp om bil og framtiden, miljø og teknologi.

Noe for alle
Arrangørene vil samarbeide tett med miljøorganisasjoner, og flere av disse vil ha egne stands og opplegg på messen. Veteranbilinteresserte og motorsportsinteresserte vil også få sitt. Og det blir eget fokus på veiutbygging framover.

- Messen skal være så stor, og så bra, at vi ikke klarer å gjøre det til noen årlig foreteelse. Hvert tredje år er nok mer aktuelt, sier Berge.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning