Familiens overhode

Veracruz er ankommet, og er umiddelbart blitt familiens overhode hos Hyundai. I Norge blir det nok med drømmen.

Publisert Oppdatert

BILDEGALLERI: VERACRUZ
ALT FRA DETROIT-MESSEN

Veracruz er amerikansk, selv om den er en Hyundai. Bilen er tegnet på deres designsenter i Irvine, California, som er i ferd med å etablere seg som bilby nummer to i USA. Den er nærmest designet av amerikanere, for amerikanere.

Bilen sklir rett inn i klassen for de store og luksuriøse SUV'er, hvor BMW X5, Volvo XC90 og Mercedes ML befinner seg fra før. Ikke minst har de utpekt Nissan Murano og Lexus RX350 som arge konkurrenter. Hyundai kommer nok til å spise seg inn i dette markedet med hjelp av verdens eldste salgstriks, nemlig lavere pris.

Verdensdesign
Hyundai melder at Veracruz har fått et nytt merkedesign, og således viser vei for hvordan andre biler fra Hyundai kommer til å se ut. Signalene tyder utvilsomt bra, særlig med tanke på interiøret. Nå har det seg også slik at Hyundai har kommet langt lengre i kampen om å fremstå som en solid og seriøs bilprodusent i USA. Skepsisen for en koreansk bilprodusent er langt mindre der enn i Europa, men tro meg, de kommer som et skudd.

Smekk på lanken
Selv om Veracruz lanseres som en moderne bil i et beinhardt marked, så kommer den nok til å haven litt i bakevja når priser for moderne teknologi skal deles ut. Den går rett inn i den amerikanske fella med stor motor, og høyt drivstoffutslipp. Under panseret befinner det seg en 3,8 liters bensinmotor, og foreløpig meldes det ikke om noen dieselmaskin. Motoren er hektet sammen med en 6-trinns automatkasse, som også gir mulighet for manuell overstyring. Det er selvfølgelig ful uavhengig understell rundt det hele, med McPherson foran, og multilink bak. Ytterst på hver aksel sitter det en 245/60 R18 hjul.

I motsetning til de amerikanske produsentene som lanserer nye biler, så har Hyundai Veracruz alt av sikkerhetsutstyr. Jeg tenker da på finesser som ESC, TCS, ABS med EBD, Brake Assist, seks kollisjonsputer og aktive nakkestøtter foran. Vercruz leveres med tre seterader, som en 7-seter. Er alt dette nok til å friste? I USA gjør det sikkert det.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning