Familiebil på fransk

Våre spionfotografer har knipset den kommende Peugeot 308 SW. Bilen kommer allerede til vinteren.

Slik antar våre kilder at Peugeot 308 SW blir seende ut. Foto: Automedia
Slik antar våre kilder at Peugeot 308 SW blir seende ut. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert

Spionbilder: Peugeot 308 SW SP

Peugeot 307 SW er en fin familiebil. På tross av de kompakte ytre målene, gjør det høye taket og den fleksible innredningen det lett å plassere både små og store i bilen. Det at du kan fjerne det midterste baksetet og flytte de to ytre litt inn mot midten, er også noe vi liker - da blir det virkelig godt albuerom.

307 SW kjører også bra. Den er ganske så komfortabel, men har også et sportslig snitt, slik vi liker det. Når den i tillegg leveres med en flott motorrekke - der først og fremst de små dieselmotorene gir godt med kraft per krone - og hyggelig prislapp, har vi litt problemer med å forstå at den ikke selger mer enn den gjør.

Kommer snart
Det sies at det skal vises mange nye kompaktbiler på Frankfurt-messen i høst. Peugeot vil ikke være noe dårligere, og selv om det bare er halvannet år siden 307 fikk en ansiktsløftning vil de vise fram etterfølgeren 308.

Peugeot 308 kommer først som tre- og femdørs kombicoupé, men SW´en kommer like etter - regn med at den allerede er på plass om et år. 308 blir litt lenger enn 307, mens høyden reduseres. SW får som forgjengeren et høyt glasstak, og vil by på en god del praktiske løsninger.

"SUV light"
En "SUV light"-versjon av 308 vil følge - med høyere bakkeklaring og røffere styling, men uten firehjulstrekk. Regn også med at en coupé-cabriolet med sammenleggbart ståltak skal lanseres, klar for våren i 2009.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning