F1-thriller

Søndag står vi foran den mest spennende avslutningen i Formel 1 siden 1986. Lewis Hamilton, Fernando Alonso og Kimi Räikkönen kan alle bli verdensmestere i år.

Lewis Hamilton, Fernando Alonso og Kimi Räikkönen kan alle bli verdensmester i Formel 1. (Foto: Sutton)
Lewis Hamilton, Fernando Alonso og Kimi Räikkönen kan alle bli verdensmester i Formel 1. (Foto: Sutton) Foto: © Sutton Motorsport Images
Publisert Oppdatert
Foto: Sutton
Foto: Sutton Foto: © Sutton Motorsport Images

I 1986 var det Alain Prost, Nigel Mansell og Nelson Piquet som kjempet om gullet. Like spennende er det i år og på Interlagos-banen i brasilianske Sao Paulo skal alt avgjøres søndag klokken 18.00 norsk tid.

Nykommeren leder
Mannen som leder VM er nykommeren Lewis Hamilton. Hamilton har i år blitt den nye superstjernen i Formel 1 og har fått enormt med oppmerksomhet både på grunn av sin hudfarge og sitt raske tempo. Men takler han presset? I Kina klarte han å kjøre av banen på vei inn til et depotstopp, og mange tror 22-åringen nå sliter med nervene.

Kun fire poeng bak Hamilton følger teamkamerat i McLaren-Mercedes, Fernando Alonso. Spanjolen har vunnet VM de to siste årene og vil gjerne ta sin tredje strake tittel. Men hva ønsker egentlig McLaren-teamet?

Fernando Alonso har nemlig vært sterkt kritisk til teamet og sjefen Ron Dennis den siste tiden, og det ligger i kortene at Alonso forlater McLaren etter bare en sesong ettersom han ikke er på talefor med teamsjefen. Så vil det være gledestårer eller andre tårer vi vil se fra Ron Dennis hvis Alonso vinner?

Egen observatør
Det internasjonale bilsportforbundet har også fått med seg alt bråket i McLaren og skal faktisk ha en egen observatør hos McLaren-teamet til helgen. Denne observatøren skal sjekke at Alonso og Hamilton blir likt behandlet, ettersom man frykter at det britiske teamet skal favorisere sin britiske fører.

En outsider oppe i det hele er Kimi Räikkönen. Finnen i Ferrari er sju poeng bak Hamilton og har bare teoretiske muligheter til å vinne. Men Kimi vant i Kina, og kan klare å ta sin første VM-tittel hvis de to McLaren-førerne får problemer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning