Østerrike Grand Prix er historie:

F1 MOT NYE MARKEDER

Helgens Grand Prix-løp var trolig det siste noen gang i Østerrike. Nå sikter Formel 1 mot nye markeder, som Kina og Midtøsten.

Publisert Oppdatert
img

Fansen er ikke fornøyd med at A1-ring

forsvinner fra Formel 1-kalenderen.

A1-ring, som ligger så fint til oppe i de Østerrikske alpene, er F1-historie. På denne banen har det vært kjørt Formel 1 siden 1970, men til neste år blir det ikke noe Østerrike Grand Prix. I stedet får vi Kina Grand Prix og Bahrain Grand Prix.

500 000 tilskuere?

I Kina skal løpet gå utenfor Beijing, og man håper på rundt 500 000 tilskuere - hvis billettene ikke blir for dyre. Det blir i så fall verdens største idrettsarrangement, regnet ut fra antall tilskuere. I dag er det billøpet Indy500 i USA som er det største, med sine cirka 400 000 tilskuere.

 

Kina har omtrent halvannen milliard innbyggere og er selvsagt et viktig marked for Formel 1. Flere kinesiske selskaper er allerede involvert i Formel 1 som sponsorer til ulike team.

img

Minardi testet i fjor banen i Beijing i ufyselig vær.

Krasjet med Ramadan

Midtøsten har heller aldri hatt noe Formel 1-løp, men i april neste år skal det kjøres hos oljesjeikene i Bahrain. Egentlig skulle løpet ha gått i mars, men da ville det ha kollidert med muslimenes faste, Ramadan.

 

Til tross for at den nye banen blir bygget ute i ørkenen, hevder arrangørene at sand på banen ikke vil bli noe problem.

 

Hotellkapasiteten i Bahrain er ikke tilstrekkelig, så det vil kanskje bli nødvendig å benytte hotell i Dubai.

Nytt løp i Afrika?

Før i tiden ble det kjørt Formel 1 i Sør-Afrika, og det kan bli en realitet igjen om noen år. Formel 1 er et verdensmesterskap, og man vil helst ha løp i alle verdensdeler.

 

img

Jordan har sponsorstøtte fra en racer-

bane i Shanghai, men Formel 1-løpet

skal gå utenfor Beijing.

I dag kjøres det ett løp i Sør-Amerika (Brasil), to løp i Nord-Amerika (USA og Canada), ett løp i Oceania (Australia), to løp i Asia (Malaysia og Japan) og hele ti løp i Europa.

 

Om noen år vil det sannsynligvis kjøres flere løp andre steder i verden og kanskje bare 7-8 løp i Europa. Løpene som ligger dårligst an i Europa er San Marino Grand Prix på Imola, Ungarn Grand Prix i Budapest og ett av løpene i Tyskland.

 

RELATERTE SAKER:

- Hvor gode er Ferrari?

 

.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning