F1-kabalen har snart gått opp

F1-kabalen har snart gått opp

–Jeg håper jeg får snakket litt med Michael nå og at han kan gi meg noen råd. På grunn av alt hemmelighetskremmeriet rundt overgangen har jeg ikke hatt muligheten til å snakke med han enda, sa Kimi til den italienske sportsavisen Gazetta dello Sport nylig.

Publisert Oppdatert
Det er ikke alle som er like begeistret for at Kimi skal kjøre for Ferrari til neste år.
Det er ikke alle som er like begeistret for at Kimi skal kjøre for Ferrari til neste år. Foto: Sutton

Det var rett etter Italias Grand Prix forrige helg det ble klart at Kimi Räikkönen blir Ferrari fører til neste år nå som Michael Schumacher skal gi seg med Formel 1. Kimi blir dermed teamkamerat med Felipe Massa, men det bekymrer han ikke.

-Jeg tror Felipe og jeg vil komme godt overens. Han kjenner teamet fra før og det hjelper litt.

Hvem skal kjøre for McLaren?

De fleste plassene foran neste sesong er besatt i Formel 1 allerede. For et par uker siden ble det klart at finske Heikki Kovalainen skal kjøre Renault sammen med Giancarlo Fisichella til neste år, og nå som også Ferrari har sine førere klare knytter det seg mest spenning til McLaren teamet.

Det har lenge vært klart at regjerende verdensmester Fernando Alonso skal kjøre for McLaren-Mercedes til neste år, men det er ennå ikke bestemt hvem som blir hans teamkamerat.

Juan Pablo Montoya skal begynne med Nascar i USA og Kimi Räikkönen skal til Ferrari. Et alternativ er å fortsette med Pedro De La Rosa, som tok over plassen til Montoya tidligere i sesongen.

De færreste tror imidlertid at De La Rosa får fortsette til neste år. Dermed er det ventet at britiske Lewis Hamilton får sjansen. Hamilton vant i år GP2-mesterskapet og ligger an til å bli den første svarte Formel 1-føreren noensinne.

Midland solgt til Spyker

Forrige helg ble det også klart at Midland teamet har fått nye eiere. Den nederlandske sportsbilprodusenten Spyker har kjøpt teamet, og døper det om til Spyker MF1 Racing.

Samtidig er det klart at Red Bull skal ha Renault-motorer til neste år, og det betyr at Toro Rosso høyst sannsynlig får motorer fra Ferrari.

Team og førere 2007:

 • Ferrari: Kimi Räikkönen og Felipe Massa
 • Renault: Giancarlo Fisichella og Heikki Kovalainen
 • McLaren-Mercedes: Fernando Alonso og Lewis Hamilton*
 • Red Bull-Renault: David Coulthard og Mark Webber
 • Toro Rosso-Ferrari?: Vitantonio Liuzzi* og Scott Speed*
 • Sauber-BMW: Nick Heidfeld og Robert Kubica*
 • Williams-Toyota: Nico Rosberg og Alexander Wurz
 • Toyota: Ralf Schumacher og Jarno Trulli
 • Honda: Jenson Button og Rubens Barrichello
 • Spyker-Cosworth*: Christijan Albers og Tiago Monteiro*
 • Super Aguri-Honda: Takuma Sato og Anthony Davidson*

(* ikke bekreftet)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning