F1-inspirert og hårete

Mercedes-Benz har vist fram en ordentlig hårete CLK-variant. 507 hk og utseende som safetybilen i F1 gjør susen.

De svulmende skjermene bidrar til det tøffe utseendet.
De svulmende skjermene bidrar til det tøffe utseendet. Foto: DEBEOS GmbH
Publisert Oppdatert

Se de tøffe bildene her

Når du ser på et F1-løp, ser du også den offisielle safety-bilen som er levert av Mercedes-Benz. Nå lanserer produsenten en hårete CLK-variant med nesten den samme stylingen, og under panseret har den voksne 507 hk.

Kjapp
CLK 63 AMG Black Series er navnet på det vi ser her. Toseteren har som navnet antyder fått AMGs 6,3 liter store V8 under panseret, noe som gir den en 0-100-sprinttid på pene 4,3 sekunder. Lyden loves å være grei - AMGs åpne eksosanlegg er også på plass. Toppfarten er for øvrig elektronisk begrenset til 300 km/t.

Coupéen har fått en modifisert utgave av Mercedes-Benz´ sjutrinns automatkasse, med kortere sluttutveksling for kjappere akselerasjon. Da kan det være godt at bilen har fått diffsperre bak. Du kan selv stille inn understellets hardhet og høyde etter ønske og behov, og de enorme AMG-bremsene, med kompositt-bremseskiver foran, sørger for tilstrekkelig retardasjon - gang på gang.

Hjulene er også av den voksne sorten: bilen har et sett lette 19-tommere skodd med 265/30-dekk foran og 285/30-dekk bak.

F1-inspirert, på en måte
Utseendet er som nevnt inspirert av safety-bilen som brukes i F1. Den dype frontfangeren er identisk og har digre luftinntak og -utslipp, skjermene er bredere enn på standardbilene, og støtfangeren bak har integrert diffuser for økt stabilitet. Denne bidrar også til å gi bakakselen kjøling under kjøringen. En liten hekkvinge har også kommet på plass.

Innvendig finner vi et par dype og svært støttende bøtteseter, et gripevennlig, ovalt AMG-ratt, og en hel haug med karbonfiber som både skal spare litt vekt, men også bidrar til den rette atmosfæren.

CLK 63 AMG Black Series er dermed siste nytt på stammen av spesialvarianter fra Mercedes-Benz´ egen hustrimmer AMG. De har lovet at det skal komme en rekke slike modeller i årene framover - laget for de som ikke synes en "v anlig" AMG-modell er heftig nok.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning