Erobrer veien

Når Hamann tar for seg en Range Rover Sport, gjør de det ordentlig.

23-tommere fyller ut de brede skjermene.
23-tommere fyller ut de brede skjermene.
Publisert Oppdatert

Tyske Hamann har igjen lagd sin versjon av noe som allerede er veldig ålreit. Denne gangen er det Range Rover Sport som har fått full omgang hos tuneren, og Hamann kaller resultatet for "Conqueror", altså Erobreren.

Ikke akkurat diskret
I stedet for den britiske understatement-formen, er Hamanns Sport-variant mildt sagt synlig. En tøffere front er på plass, med markante luftinntak, fjernlyslamper og nye tåkelys. Skjermbredderne og sideskjørtene gjør bilen både bredere og mer voldsom, og en kraftfull støtfanger bak skal gi et helhetlig utseende. Den lille takvingen skal visstnok bidra positivt til de aerodynamiske egenskapene i høyere hastigheter. Og for å runde av det hele, har Hamann byttet ut lufteslissene i forskjermene med karbonbiter.

Mer rå kraft
Både V6-dieselmotoren og den 4,4 liter store bensin-V8´en har fått litt massasje hos den tyske tuneren. Etter litt elektronisk finpuss gir dieselen 225 hk og 510 Nm, og V8´en får 323 hk og 450 Nm. Den kompressormatede V8-varianten i Supercharged får voksne 475 hk og 610 Nm, takket være omprogrammert motorstyring, endret kompressor, åpnere manifolder og et mindre restriktivt eksosanlegg.

Bilder: Hamann Range Rover Sport Conqueror
Bilder: Alle bilgalleriene

Et nytt eksosanlegg er også tilgjengelig for de andre motoralternativene; anlegget frigjør både lyd og kraft, i tillegg til at de fire, runde og 90 millimeter store utblåsene ser tøffe ut.

23-tommere og digre bremser
Slike krefter i en såpass stor og tung bil setter store krav til bremsene. Hamann har utstyrt Conqueror med 380x34 millimeter store, hulldrillede og ventilerte bremseskiver foran, som klemmes av åttestemplede kalippere. Nye bremseklosser og stålomspunnede bremseslanger hører også med.

Tuneren kan levere en haug med forskjellige hjulpakker til bilen. Det største er elleve tommer brede 23-tommere, skodd med 315/25-dekk. Et elektronisk senkesett som legger bilen 40 millimeter nærmere bakken foran og 30 millimeter bak gjør også sitt for utseendet.

Karbon, aluminium - og det du vil
Innvendig får du kjøpt et åttedelers karbonfibersett, som pynter opp i dashbordet og i dørene. Pedalsett i aluminium, nye og myke gulvmatter med Hamann-logoen på hører også med. Og Hamann kan som vanlig skreddersy det du ønsker av multimediaanlegg i bilen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning