Enda tøffere tøffing

Dodges Golf-konkurrent Caliber er en barsk bil. Etter at den tyske tuneren Startech har gjort sitt, blir den enda barskere.

Publisert Oppdatert

Tyske Startech, som deler hus med Mercedes-Benz-tuneren Brabus, driver med tuning av Jeep, Chrysler og Dodge. Dodge Caliber er jo allerede i utgangspunktet en barsk bil, og skiller seg godt ut fra konkurrenter som Corolla, Golf og Astra.

Mer dieselkraft
Startech har nå lagt sine vanter på Caliber, og tatt den et par skritt videre på tøffhetsskalaen. De har begynt under panseret, og gitt den 140 hk og 310 Nm sterke dieselmotoren - som konsernet for øvrig har kjøpt fra Volkswagen - 40 hk og 50 Nm ekstra.

Tiden det tar fra null til hundre km/t reduseres dermed fra 9,3 til 8,6 sekunder, og toppfarten økes til 201 km/t. Trimmingen er en plugg-inn-boks som skal kunne installeres hos et hvilket som helst Jeep/Chysler/Dodge-verksted på en halvtime.

Digre hjul og grommere lyd
Et nytt eksosanlegg i rustfritt stål, med sportslyddemper og to doble eksosutblås, er også tilgjengelig. Dette skal frigjøre enda litt kraft, samtidig som bilen får litt grommere lyd. Det ser jo også bra ut.

Om du ønsker mer sportslige kjøreegenskaper, kan Startech varte opp med nye fjærer som senker bilen 30 millimeter og gjør den noe fastere i fisken. Med 20-tommere skodd med 245/35-dekk rundt om burde veigrepet være sikret.

Barskt
Startech har også gitt bilen et nytt ytre. Den dype støtfangeren foran har fått et markant luftinntak som slipper inn med kjølende luft til intercooleren, og de nye sideskjørtene bidrar til å legge bilen nærmere bakken. En ny støtfanger er også på plass bak, og den lille hekkvingen går godt sammen med den store i bakkant av taket.

Innvendig kan du kjøpe diverse småsaker i blankpolert aluminium, for eksempel låsepinner, girspak og pedaler. Nye og myke gulvmatter med tunerens logo er også tilgjengelig.

Startech finner du på www.startech.de

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning