SEAT LEON CUPRA:

Enda heftigere Leon

Seat viser nå en enda heftigere Leon-variant. Møt den 240 hestekrefter sterke Leon Cupra!

Publisert Oppdatert
Det er ikke veldig lenge siden Seat frigjorde informasjon og bilder på en sint Leon-variant med betegnelsen FR. Den har den samme turbomatede toliteren som gjør Golf GTI så morsom, et barskt ytre og en bråte små og store detaljer som understreker den sportslige profilen Seat ønsker at bilen skal ha.

Leon FR er også tilgjengelig med en 170-hesters dieselmotor, som gjør den både kvikk og drivstoffgjerrig.

240 hk

Men 200 hestekrefter var visst ikke nok for Seat-folket. Noen av konkurrentene har jo mer effekt enn 200 hk, VW-konsernet hadde allerede en ferdig utviklet, 240 hk sterk variant av den turbomatede bensinmotoren, og Seats skikkelig sportslige betegnelse Cupra var fortsatt ikke tatt i bruk for dagens Leon-variant.

Da var det jo logisk å slå sammen det hele: her er Leon Cupra.

Racinginspirert

De 240 hestekreftene gjør den til den sprekeste produksjons-Leon til dags dato. Utseendet har med seg mye av FR-modellens friske, racinginspirerte detaljer - det kjøres som kjent en egen Leon-racingcup rundt om i Europa.

Støtfangerne er lik de som brukes på racingbilene, men i motsetning til FR-modellene har Cupra fått fangere med svartlakkerte detaljer. 18-tommere er standard, sidespeilene er svartlakkerte, og et forkrommet, ovalt eksosutblås er på plass.

- Den mest fokuserte Leon noen sinne

Innvendig har den fått dype bøtteseter, et enda mer gripevennlig ratt, egne pedaler og en unik girspaktopp, og alt er trukket i svart.

Cupra skal også i følge produsenten være den mest fokuserte Leon noen sinne - understellet, styringen, motorresponsen og så videre er finjustert for å gi føreren en så sportslig kjøreopplevelse som mulig i en bil som også skal kunne brukes til hverdags.

Kjapp!

Prestasjonene er heller ikke til å kimse av: 0-100 km/t går unna på 6,4 sekunder, og toppfarten er 246 km/t.

Det er synd at den nordiske Seat-organisasjonen ikke vil satse noe på Norge - de har jo produktene vi ønsker! Men det går jo an å få kjøpt bilene her i landet, i tillegg til at det finnes omveier

Hva med Cupra R?

Nå er vi bare spente på fortsettelsen i Seats Leon-saga. Forrige generasjon Leon kom jo også i en ordentlig heftig Cupra R-variant, med enda mer effekt enn Cupra, og ikke minst vektbesparelser der det var mulig.

Vi gleder oss!

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning