GEIGERCARS CHRYSLER 300C SRT8:

Enda grommere grombil

En Chrysler 300C SRT8 kan vel ganske enkelt kalles en grombil. Tyske GeigerCars gjør den enda grommere.

Publisert Oppdatert

USA-biler har aldri fått særlig fotfeste i Tyskland. Men tyske GeigerCars har drevet med amerikanske biler i 27 år nå. Og i tillegg til å importere og selge nye biler, driver GeigerCars med tuning av bilene.

Mer enn styling

Det er ikke bare enkel standardtuning det er snakk om, som understell, styling og store felger. GeigerCars trimmer også bilene, ofte med svært så heftige resultater.

De har tidligere vist flere varianter på Chrysler 300C. Nå som de importerer og selger den heftige 300C-varianten SRT8, med en 425-hesters, 6,1-liters HEMI-V8 under panseret, klarte de heller ikke denne gangen å holde seg unna skiftenøkkelen.

556 hk, 679 Nm

V8´en har fått pustehjelp fra en kompressor, utviklet av GeigerCars selv. Sammen med en integrert intercooler, et nytt sportseksosanlegg med spesiallagde manifolder og ny motorstyring, gir dette enorme krefter.

Effekten oppgis til 556 hk ved 5200 o/min, og dreiemomentet er 679 Nm ved 4800 o/min. Dette sender den digre bilen fra null til hundre på 4,7 sekunder, og toppfarten skal være i overkant av 300 km/t.

24-tommers hjul

Nå er kompressorsettet riktignok fortsatt under utvikling, men GeigerCars hevder at ytelsene ikke skal endres. De regner med å selge ombyggingssettet fra høsten av.

Større hjul gjør det lettere å få de store kreftene ned i bakken. Tuneren leverer for eksempel det vi ser på disse bildene: 22-tommere med 265/35-dekk på. Denne hjulpakken koster drøye 65 000 kroner. Ikke stort nok, sier du? Da skal du vite at et 24-tommers hjulsett er på vei.

50 mm ned

En spesiallaget kromgrill til 6500 kroner hører med, og du kan velge om du vil ha fire store eller to enda større forkrommede eksosutblås der bak.

Understellet oppgraderes også; GeigerCars leverer et høydejusterbart sett som senker sedanen eller stasjonsvogna med opptil 50 millimeter. Et grovere og mer effektivt bremsesett er også på vei.

Bytte ut alt skinnet?

Til slutt vil tuneren fortelle oss at de kan levere det kunden måtte ønske av interiøroppgraderinger. Den fabrikkmonterte skinninnredningen kan kompletteres med enda mer skinn, eller de kan bytte ut alt skinnet til noe i høyere kvalitet, med annet design eller andre farger. Digre multimedieanlegg bygger de selvsagt også, om du måtte ønske det.

Besøk GeigerCars på www.geigercars.de.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning