MITSUBISHI SPORT TRUCK CONCEPT:

ENDA EN SPORTSLIG PICKUP

Mitsubishi vil også ha en del av det lønnsomme nordamerikanske pickup-markedet, og viser nå en skisse av konseptbilen de har med seg til Detroit Motor Show på nyåret.

Publisert Oppdatert

Markedet for store og motorsterke pickuper er enormt i USA. Fords F-pickup-serie har i mange år vært USAs mest solgte bilmodell, og markedet vokser stadig. Nå vil også Mitsubishi inn i dette markedet. På Detroit-messen 4.-19. januar viser de et konsept av en - sett med amerikanske øyne - mellomstor, fireseters pickup.

 

Med sin Mitsubishi Sport Truck Concept sikter Mitsubishi mot kjøpere på jakt etter et sportslig og kraftfullt macho-image. De langstrakte og buede linjene, kombinert med skarpe profiler, gir bilen et lavt og bredt utseende, og konseptbilens 22-tommer store felger omgitt av minimalt med gummi skal hinte til det sportslige.

Luftetur på planet

Mitsubishi viser ingen skisser av interiøret i bilen, men de påstår det skal ha et enkelt og svært ryddig oppsett. Dashbordet er preget av rette kanter og rene flater, og alle instrumenter og betjeningsorganer er orientert mot føreren. Bakseteløsningen skal være fleksibel, med mulighet til å flytte seter enkeltvis frem og tilbake, og man skal også kunne skyve dem sidelengs. Skulle passasjerene få lyst på ekstra mye frisk luft, kan baksetene på konseptbilen også skyves helt ut på lasteplanet.

 

Mitsubishis konsept er utviklet i samarbeid med Chrysler, som en følge av den japanske produsentens allianse med DaimlerChrysler-gruppen. Store deler av den tekniske basisen er derfor hentet fra pickup-modellene til DaimlerChrysler-merket Dodge, og vi antar at Sport Truck-konseptets motor - en 4,7-liters V8 - er den samme som i Durango. Der yter den 235 hk og 400 Nm, og koblet til en 5-trinns automatkasse burde den kunne gi den firehjulsdrevne konseptpickupen greie fartsressurser.

 

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning