NOTHELLE AUDI Q7:

Enda en heftig Q7

Det dukker stadig opp nye biter til Audi Q7. Nothelle gir den et nytt ytre, nytt understell, mer motorkraft og annet snacks.

Publisert Oppdatert

Tyske Nothelle har drevet med styling og tuning til hovedsakelig Audi og VW i snart førti år. Nå som Audi har lansert sin store stolthet Q7, var det bare naturlig at Nothelle også skulle lansere et program for denne.

Nothelle er ikke blant de billigste tunerne, men så kan de også fortelle oss at de satser mye på finish, kvalitet og eksklusivitet.

- Skal funke til alt

Da de skulle ta fram en pakke til Audi Q7, var Nothelles mål at bilen skulle bli mer sportslig uten at det gikk på bekostning av SUV´ens terrengegenskaper. Med andre ord - den skal funke både til Autobahncruising i høye hastigheter og til kjøring i ulendt terreng.

Den nye frontspoileren med griller i rustfritt stål er dypere enn originalen, den skal redusere løftekrefter i høy fart, og har i tillegg luftinntak for kjøling av bremsene. Diskrete skjermbreddere er på plass, det samme er nye sideskjørt og en ny støtfanger bak. De fabrikkmonterte luftinntakene i originalstøtfangeren får ny design, og en større hekkvinge kommer på plass. Et firerørs eksosanlegg frigjør lyd, og ser jo også friskt ut. Og du kan avrunde med et sett øyelokk over frontlyktene.

22-tommere

Nothelle har utviklet en ny styreboks for Audis adaptive luftfjæring, som gjør  bilen strammere og legger den litt nærmere bakken når forholdene tilsier det. En konvensjonelt sportsfjæring-sett er også tilgjengelig.

Vi har jo tidligere sett at Audi Q7 kler store hjul. Nothelle putter på 10x22-tommere, skodd med 295/30-dekk. Vi tør påstå at dette kanskje ikke akkurat bidrar positivt til terrengegenskapene, men

Opptil 580 hk!

Nothelle tar også for seg det under panseret. Med en ny styreboks til rundt 10 000 kr økes den tre liter store dieselens originale 233 hk og 500 Nm til 300 hk og 600 Nm.

For den 4,2 liter store V8´en på 350 hk kan du få ny chip, som gir 16 hk og 15 Nm ekstra. Men større trimsett finnes; hva med kompressormating av motoren og 500 hk som resultat? Eller enda heftigere: et biturbosett er under utvikling. Dette gir V8´en brutale 580 hk og 720 Nm.

Full interiøroppgradering om du vil

Et oppgraderingssett for bremsene kan da også være greit å ta med i samme slengen - dette er tross alt 2,3 tonn bil som skal stoppes!

Også innvendig kan du få brukt en månedslønn eller flere. Nothelle lager ganske enkelt det du ønsker, i de materialene og de fargene du vil ha. Alt fra pyntedetaljer via komplette skinninnredninger til enorme multimediaanlegg kan fikses.

Nothelle finner du på www.nothelle.com.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning