SMÅTT FRA MC-VERDEN:

Enda barskere BMW-fighter

BMWs K 1200R-fighter gjøres enda tøffere, og et amerikansk firma lager støttehjul til MC.

448cfed8b3299.jpg
448cfed8b3299.jpg
Publisert Oppdatert
img

Den deler navn med en av Sør-Amerikas giftigste edderkopper, hvilket saktens kan passe. I Caranguejeira-innpakning er nemlig K 1200R noe av det giftigste som er kreert i streetfightersegmentet.

BMW's friske modellsatsing er i ferd med å gi tyskerne et saftig imageløft. Det kommer ikke minst til uttrykk i K 1200R. Den råsterke fighteren, som ble lansert til fjorårsesongen, er allerede i sitt 2. modellår i ferd med å bli et yndet ombyggingsobjekt.

 

Tilbehørsprodusentene står nærmest i kø for å gjøre muskelmaskinen tøffere enn den allerede er. Ja, for BMW har så absolutt lyktes i å gi K 1200R et utseende som formidler det dyriske draget.

 

Likevel synes vi at den hollandske designeren Bart van den Boogard har klart å heve estetikken ytterligere. Caranguejeira er den døpt, den brutale 1200R-fremtoningen som Boogard har kreert. Til glede for alle K 1200R-eiere, kan vi opplyse om at dette ikke bare er en utstillingsmodell som kun er til for syns skyld. Det tyske firmaet Wunderlich tilbyr nemlig delene som kan forvandle en standard R til en Caranguejeira.

 

Skal du ha alt, blir det selvsagt dyrt, men da får du også en fighter som får alt annet på streeten til å virke tafatt. Sjekk ut www.wunderlich.de, og belag deg på en tøff sommer!

 

img

Den humoristiske TV-reklamen med bikeren som får tak i støttehjul etter et søk på Gule Sider, er ikke helt bak mål. Nå har nemlig et amerikansk firma lansert utfellbare hjul beregnet på de tyngste tursyklene.

Mick Doohan, 90-tallets store GP-helt, har gått hen og giftet seg. Etter ti års samboerskap svarte den 40 år gamle roadracinglegenden ja til Selina Sines. Paret, som har fått to barn, giftet seg på øya Hamilton Island utenfor Australia på ettervinteren. Vi gratulerer!

 

Apropos lojalitet, er det også noen som utviser stor merkelojalitet. Vi tenker selvsagt på Tom Cruise, alias Ethan Hunt. I filmen Mission Impossible 2, kjørte Hunt fisen av det meste på sin Triumph Speed Triple. Oppå det hele klarte han - tro det eller ei - å skifte fra asfaltdekk til grovmønstrede knastdekk og tilbake igjen mens sykkelen var i fart! Utrolig

 

Hvorom allting er: Triumphen gjorde tydeligvis et så godt inntrykk at agenten går for det britiske merket nok en gang. I Mission Impossible 3, som hadde premiere tidligere denne måneden, kjører nemlig Hunt på en 2006-modell Triumph Scambler. Den retroinspirerte offroaderen er riktignok ikke fullt så rå som streetfighteren fra forrige film, men den førtidspensjonerte agenten har jo begynt å dra på årene han også.

 

Har du stor tursykkel og er vettskremt for å kantre tonnasjen hver gang du skal ned i gangfart? Da er Safe Stop redningen. Det Minnesota-baserte selskapet Safety Features inc. har nemlig utviklet små støttehjul som kan monteres på de største tourerne. Hjulene, som felles ut via en trykknapp, sikrer trygg balanse når sykkelmonsteret ikke lenger har styrefart. Safety Features inc. beretter om enorm interesse for produktet. De er sågar på jakt etter forhandlere. Sjekk ut safetyfeatures.com og belag deg på en balansert sommer.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning