En ny Supra?

Dersom du trodde at hybridbiler er ensbetydende med sparing og økonomi, så tro om igjen. I Detroit skal Toyota vise oss hvorfor.

Publisert Oppdatert

SE BILDENE: TOYOTA FT-HS

Saken er egentlig like enkel som den er genial. En elektromotor yter maksimalt dreiemoment fra første stund, men avtar etter hvert som turtallet øker. Når bensinmotoren virkelig begynner å få vann på mølla, så er i grunnen elektromotoren overflødig. Kombinasjonen er med andre ord det ideelle.

Dette har Toyota delvis vist i Lexus GS450h, som er et råskinn av en sedan. Nå trekker Toyota denne teknologien inn i en noe mer sporty bil, kalt FT-HS. Bilen skal som sagt vises i Detroit som et konsept, men vi er ikke det minste i tvil om at den kommer.

To eller fire?
Etter som Toyota aldri har erstattet ikonet Supra med en ny modell, og Supra's lillebror Celica er tatt av programmet, så er det på tide med en ny sporty coupe fra Toyota. Gjerne en toseter, som denne, eller kanskje en fireseter, som denne? Bilen kan nemlig transformeres fra en fireseters coupe, til en toseters roadster i en håndvending. Taket felles bare ned, og legger seg flatt over baksetene. Det ser unektelig elegant ut, uansett hvor de velger å plassere taket.

Sterk, men billig
I og med at drivlinjen allerede finnes på markedet, så er det ikke så mye som skal til for å få bilen på veien. Ved å hente ut noe mer enn de har gjort i GS450h, så yter denne konseptbilen 400hk. Med en helt annen vekt enn i GS450h, så flytter selvfølgelig FT-HS seg også langt raskere. 0-100 km/t er oppgitt til å ta bare 4 sekunder, mens toppfarten ikke er påtenkt engang. Vektfordelingen er satt til de perfekte 50/50. Kontakten med moder jord fås via karbonhjul i dimensjon 245/35ZR21 foran, og 285/30ZR21 bak.

En neste ting man skal være klar over, er at myndighetene er glade i hybridbiler. Med en hybridbil vil utslippet av CO2 bli lavere, og avgiften følger etter i riktig retning. Samlet betyr dette at bilen nødvendigvis ikke vil bli overvettiges kostbar. Vel, en million kanskje, men det tror jeg den vil være verdt - om den kommer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning