En klasse opp

Neste generasjon Opel Vectra er under utprøving. Den kommer allerede til høsten, og blir en finere bil enn dagens modell.

Sedanutgaven av Vectra får en sterkt skrånende taklinje. Foto: Automedia
Sedanutgaven av Vectra får en sterkt skrånende taklinje. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert

Nye Vectra: Spionbilder

Opel kjører omfattende tester av den nye Vectra, som skal komme til høsten. Den er bygget på General Motors nye plattform, og det gir muligheter for et bredere og høyere karosseri enn det dagens Vectra har.

Mer komfort, mer moro
Bredere og høyere karosseri gir enda mer innvendig plass, og mer rom til utstyr for økt komfort og sikkerhet. Den nye plattformen og den bredere hjulstillingen gir også mulighet for bedre kjøreegenskaper.

Bildene avslører ikke spesielt mye av designen, men vi blir svært overrasket om ikke Vectra følger sporene til Astra og Antara, med en mer markant front og en sterkt skrånende taklinje.

Flottere innvendig
Opel har tidligere sagt at den nye Vectra får et helt annet interiør enn dagens modell, der det er lagt mye større vekt på opplevd kvalitet gjennom mer bruk av myke materialer og en mer avrundet design.

Vectra blir tilgjengelig med en lang rekke bensin- og dieselmotorer, og utstyrslista blir omfattende. Den nye Vectra blir for øvrig tilgjengelig med firehjulstrekk, og en 200-hesters diesel-V6 skal også bli tilgjengelig.

Kjører uten sjåfør?
Toppmodellen skal i følge ryktene få et system som kalles "Traffic Assist", der innebygde lasere og videokameraer brukes for å sjekke veien for markeringer, skilt og annen trafikk, som du så varsles om. Om dette systemet tas et lite hakk videre, kan Vectra nærmest kjøre uten sjåfør.

Vi er ikke helt overbeviste om at det siste blir en realitet på en del år ennå, men varslingssystemet høres ålreit ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning