Ekstrembilen kjører

Britiske Caparo har bygget ferdig første eksemplar av den F1-inspirerte T1. 550 hk fordelt på 500 kg bør være ganske underholdende.

Produsenten lover kjøreegenskaper i ypperste klasse.
Produsenten lover kjøreegenskaper i ypperste klasse.
Publisert Oppdatert

Se bildene her!

For et års tid siden fortalte det britiske selskapet Caparo at de skulle bygge en F1-inspirert supersportsbil med ekstreme egenskaper, samtidig som bilen både skulle være driftssikker og trafikksikker.

Siste bilsaker

Caparo lever av å utvikle teknologi og løsninger innen design, materialer og mekanikk til romfarts-, fly-, bil- og forsvarsindustrien, for å nevne noen. Og Caparo T1 skal fungere som en rullende, salgbar realisering av den kunnskapen og de mulighetene selskapet sitter på.

Funksjon før form
Etter å ha syslet med dette prosjektet en stund, er den første bilen nå klar. Og den er blitt enda heftigere enn det Caparo lovte oss! Produsenten forteller at hver eneste kubikkmillimeter i bilen er laget for å være så funksjonell som mulig, og dette har også preget designen. Utseendet er blitt slik det er etter mange timer i vindtunnel, og de aerodynamiske egenskapene skal være svært gode.

Under det lille skallet har toseteren fått en V8, som også er laget av Caparo. Denne yter 550 hk, og siden bilen bare veier 500 kg totalt - eller 100 kg mindre enn en kjøreklar F1-bil - gir dette heftige prestasjoner. 0-96 km/t skal gå unna på 2,5 sekunder, og produsenten lover kjøreegenskaper i ypperste klasse.

Eksklusiv herlighet
De første kundene som har betalt inn de 2,2 millioner kroner bilen koster, får bilene sine i mai. Caparo kan berolige dem med at bilen er bygget for å gi en fantastisk sesong på bane uten at driftsbudsjettet er i nærheten av det det koster å drifte en F1-bil.

I helgen 22. til 24. juni skal Caparo dessuten ta med en T1 til Goodwood Festival of Speed, der den skal delta i bakkeløpet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning