Dodge Nitro SkunkWerks:

Eksplosiv tøffing

Dodge Nitro, som nærmer seg våre veier, er i utgangspunktet en tøff liten bil. Etter litt bearbeiding fra produsentens egen moroavdeling blir den ikke akkurat tammere.

Dodge Nitro
Dodge Nitro
Publisert Oppdatert
Dodge Nitro
Dodge Nitro
Dodge Nitro
Dodge Nitro

Dodges kompakt-SUV Nitro er nok et eksempel på søstermerkene Chrysler/Dodge/Jeeps vilje til å skille seg fra konkurrentene gjennom en voldsom design som ikke går an å overse.

Barsk RAV4-konkurrent
Den kompakte SUV´en Nitro er snart å finne på det europeiske markedet, og mye tyder også på at den kommer hit til landet om ikke så altfor lenge. Foreløpig er den riktignok bare laget med bensindrevne V6´ere på 3,7 l/210 hk og 4,0 l/260 hk.

Men det er også planer om at den to- eller firehjulsdrevne SUV´en - som er basert på samme plattform som Jeep Cherokee - blir tilgjengelig med mer moderate (les: avgiftsvennlige) bensin- og dieselmotorer. Dermed skal den konkurrere mot storselgere som Toyota RAV4, Nissan X-Trail og Honda CR-V.

Bilgale mennesker

Chrysler-gruppens SkunkWerks er en gjeng bilgale folk, som tidligere vist oss ordentlig heftige varianter av ellers ganske så normale biler. Nå har de laget sin utgave av Nitro - en enda mer eksplosiv bil enn originalen.

I stedet for en V6, har Nitro´en fått en 5,7-liters HEMI-åtter under panseret. 360 hk og 488 Nm burde sette grei fart på bilen.

Mørk og sint
Utseendet har også fått sitt. De 22 tommer store hjulene rommer 14-tommers Brembo-bremser - de samme som brukes av Dodge Viper - og en rekke nye karosserideler er blitt laget til bilen for å gi den et enda sintere utsende. Panser og enkelte andre deler er laget i karbonfiber. Med den solbærfargede perlemorlakken, som de kaller den, ser den jo småsint ut.

Innvendig har bilen fått fire bøtteseter fra Dodge Viper, kledd i svart lær. Og selvsagt har også resten av interiøret fått sin dose med karbon, svart lær og solbærfarge.

Vi må nesten ta med det SkunkWerks selv sier i pressemeldingen:

- Denne bilen vil garantert snu hoder - mens den etterlater lange, svarte striper på asfalten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning