Dunderpakke

Audi lanserer en ny motor i Detroit. Det er en skikkelig dunderpakke av en motor. Stikkord; 12-sylindre!

Publisert Oppdatert

SE BILDENE HER
ALLE DETROIT-NYHETENE

Tenke seg til, hele 12 sylindre i en dieselmotor! Slikt blir det krefter av. Ja faktisk såpass som 500 hestekrefter, og jeg sier det igjen, fra en dieselmaskin. De fleste vet jo også at det ikke er hestekreftene som er det store i en dieselmotor, men dreiemomentet. Hold deg fast, men det er oppgitt til 1000Nm.

Disse kreftene kommer til å gi Q7 et drag i mellomregisteret som ikke er til å tro, og det er rett og slett på sin plass at bilen har firehjulsdrift. Kreftene skal jo plantes i bakken på et vis. 0-100 km/t er oppgitt til 5,5 sekunder, og toppfarten er satt til 250 km/t med sperre.

Audi har som kjent lansert sitt samarbeid med Mercedes Benz når det gjelder partikkelfilter, og dette Bluetec systemet er selvfølgelig implementert i Q7 V12.

At bilen en dag kommer på markedet er vi sikre på, for det merkelige er faktisk at Audi bekrefter at motoren skal i produksjon, og Q7 finnes jo allerede i dag. Likevel kaller de kombinasjonen av bilen Q7, og denne 6-liters V12 diesel maskinen for en konseptbil. Men ikke fortvil, det er bare å spare sammen en slant penger, for vi spår at den snart er på markedet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning