Audi Q7 V12 TDI:

Dunderdiesel i Q7

Audi vant som kjent årets Le Mans, med en dieselmotorisert racerbil. Dermed ble de først i verden til å vinne det prestisjetunge og historiske billøpet med diesel på tanken. Nå bekrefter Audi ryktene om at de vil lansere en tolvsylindret dieselmotor, og at den først kommer i SUV´en Q7.

Publisert Oppdatert

500 hk og 1000 Nm

V12´en er 5,9 liter stor, og med de fleste nyere teknologiske krumspringene på plass og et par turboer gir den 500 hk og 1000 Nm. Sistnevnte er tilgjengelig hele veien mellom 1750 og 3000 o/min. Kreftene mates gjennom en ny, sekstrinns Tiptronic-girkasse, og ut på de fire hjulene.

Dette gjør at den store og tunge bilen gjør 0-100 km/t på 5,5 sekunder, og toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t. Da kan det være godt å vite at Audi også har oppgradert bremsesystemet på bilen.

Ganske miljøsnill

Innsprutsystemet, motorstyringen og eksossystemet bidrar til at bilen kun skal drikke 1,19 liter på mila, og at utslippene skal tekkes kravene i Euro5-normen som skal innføres i 2010.

Den foreløpige sprekeste Q7´en får en diger kromgrill liknende den på S6 og S8, samt "beskyttelsesplater" under støtfangerne foran og bak. Regn også med en omfattende utstyrspakke når den kommer på markedet neste år. Billig blir den riktignok ikke: regn med at prislappen passerer to millioner kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning