BMW X3 FACELIFT:

Dunderdiesel i oppfrisket X3

BMWs kompakt-SUV X3 får en mindre ansiktsløftning til høsten. Og en skikkelig dunderdiesel kommer på plass under panseret.

44a42f13e116d.jpg
44a42f13e116d.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
Da BMW X3 kom, ble vi litt skuffet. Den var nesten like dyr som storebror X5, men trangere og med en mye mindre påkostet følelse. Prisen her i landet avhenger jo i stor grad av motoriseringen, og med de motorene den ble levert med til å begynne med var det få som egentlig skjønte vitsen med X3.

Så kom mindre motorer, både med bensin og diesel på tanken. Og da fikk bilen også en annen stjerne her hos oss - den kjennes noen hakk finere enn de rimeligere konkurrentene. Og foreløpig er de også alene om å ha en såkalt premiummodell i kompakt-SUV-segmentet.

Små ytre endringer

Neste generasjon BMW X5 nærmer seg, og som vi tidligere har skrevet blir den en større bil enn dagens modell. Og til høsten kommer X3 i en ansiktsløftet versjon, ment som en midtlivsoppdatering som skal gjøre bilen mer konkurransedyktig i de kommende årene.

De utvendige endringene er ikke akkurat store. Nye lykter foran og bak, noen endringer i grillen og på støtfangeren foran - og ikke minst lakk på det som før var svart plast - er vel det viktigste. Innvendig får kunden flere farger å velge mellom, og det er også pyntet litt her og litt der.

Sikrere og sprekere

Sikkerhetsnivået skal være tatt noen steg videre; blant annet har det elektroniske stabiliseringssystemet DSC fått flere ting å overvåke og kontrollere. Bi-xenonlamper og adaptive kurvelys blir tilgjengelig, og X3 har naturligvis en drøss med airbags.

Motorene i de minste modellene er ikke endret; 2,0i har fortsatt 150 hk, det samme har 2,0d. I 2,5si-utgaven får du en oppgradert 2,5-liters rekkesekser med 218 hk, og i 3,0si sitter en omarbeidet variant av treliterssekseren. Denne yter 272 hk - og dette er jo gode skritt oppover i forhold til dagens henholdsvis 192 og 231 hk.

Diesel sprekest

En trelitersdiesel med en turbo og 218 hk og 500 Nm blir tilgjengelig, men selve dundervarianten har samme fantastiske motor som 535d: en twinturboladet, treliters sekser. Med 286 hk og 580 Nm gjør X3 3,0sd 0-100 km/t på 6,6 sekunder, og toppfarten er oppgitt til 240 km/t. Samtidig skal den bruke 0,87 liter på mila.

X3 3,0sd får også en omarbeidet automatgirkasse, som både skal være kjappere, gi finere girskift og tilpasse seg enda bedre til sjåførens kjørestil.

Den ansiktsløftede X3 kommer hit til høsten.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning