Ford Iosis X:

Dramatisk Ford-forsmak

Vi trodde Mondeo skulle være den eneste store nyheten hos Ford, men her er deres spesielle crossover-konsept Iosis X.

Ford Iosis X
Ford Iosis X
Publisert Oppdatert

Fords nye designformspråk, som vi jo har sett på S-Max og Galaxy, og nå senest på den nye Mondeo, er tatt enda et skritt videre i Iosis X-konseptet. X´en står for "crossover", altså skal bilen være en blanding av personbil og SUV.

"Noe" kommer om 18 måneder
I følge Ford skal denne forberede oss på en framtidig nisjebil fra Fords europeiske avdeling - crossovere er jo i skuddet for tiden, og Ford mangler jo en kompakt-SUV i programmet.

- Iosis X har til hensikt å sende et veldig sterkt budskap om at vi vil gå inn i denne delen av markedet i løpet av de kommende 18 månedene, og at vår nye modell vil bli både stilig og individuell, sier John Fleming, president og administrerende direktør for Ford of Europe, i pressemeldingen.

Bilprodusenten forteller samtidig at konseptet ikke på noen måte skal representere den kommende modellen. Tolk det som du vil - vi regner med å i hvertfall se en del av linjene her på en framtidig produksjonsmodell.

Sideskjørt-stigtrinn og glassgulv
Av artige detaljer kan vi nevne de kraftige sideskjørtene, som kan felles ned og brukes som stigtrinn når du skal inn i bilen. Bilen har ingen B-stolpe - bakdørene er hengslet i bakkant, og bilen tar i bruk LED-belysning over alt.

Interiøret domineres av en stor midtkonsoll, som går gjennom hele bilen. Og de foran kan sitte og se på underlaget gjennom et glassgulv. Lek med lys og farger gir et trivelig miljø, og siden Ford har tatt i bruk ny teknologi som gjør at de kan plassere for eksempel hoveddelene i stereoanlegget, air-condition-systemet og slike ting langt unna gjør at dashbordet blir enkelt og luftig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning