GOD START FOR AUDI R10:

Diesel-seier på Sebring

Audi skrev historie i helgen. For første gang vant en dieseldrevet sportsvogn 12 timersløpet på Sebring i USA.

441e82949ecf3.jpg
441e82949ecf3.jpg
Publisert Oppdatert
img

Her er vinner-motoren i Audi R10. En V12-motor med 650 hestekrefter og 1100 Newtonmeter.

img

Porsche klarte ikke å vinne LMP2-klassen med sin RS Spyder.

Dermed er Audi godt i gang med forberedelsene til 24 timersløpet på Le Mans i Frankrike i juni. Målet til Audi er å bli det første til å vinne Le Mans med en diesel-bil.

 

For Audi gir dette enormt med PR, og for dieselmotor generelt er det uhyre viktig. Når diesel vinner noen av verdens mest klassiske billøp kan det fort skje at dieselmotorer også havner i sportsbiler.

 

Dessuten er Audi smarte som unngår tøffe motorsportsgrener som Formel 1 og WRC. I stedet kjører de langdistanseløp hvor konkurransen er mye svakere og dermed vinner Audi relativt lett. Og i motorsport er det kun seirer som gir bra PR.

Kristensen igjen

En av sjåførene i vinnerbilen denne helgen var Tom Kristensen. Han tok dermed sin fjerde seier på Sebring. Dansken har også rekorden med sju seire på Le Mans. Sammen med Kristensen kjørte Allan McNish og Dindo Capello.

 

Det var også knyttet store forventninger til Porsche RS Spyder. Dette er en såkalt LMP2-bil, som går i klassen under Audi R10, men bilen har likevel vist seg å være veldig rask.

 

Denne helgen ble de imidlertid slått av en Lola, som kjørte inn til en imponerende andreplass totalt. Porsche klarte andreplass i klassen og åttendeplass totalt med sin RS Spyder.

 

[email protected]

 

 

Relaterte saker:

-Audi historisk på Sebring

 

 

 

 

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning