Detroit: BMW 1-Serie kabriolet

Er USA det rette stedet å lansere en liten europeisk bil? BMW mener det, og har tatt med seg en toppløs 1-Serie.

Publisert Oppdatert

Det er utrolig hvor mange bilmodeller BMW nå er i ferd med å bygge opp, og her kommer en til: 1-Serie som kabriolet. Dermed har den fireseters Coupe-modellen fått seg en toppløs søster.

I motsetning til mange av konkurrentene, har 1-Serie kabriolet fått kanvastak istedenfor ståltak. Kabrioleten forvandles fra vanntett til takløs på 22 sekunder, og det ved hjelp av et enkelt tastetrykk, selvfølgelig. Ikke trenger du stoppe heller. Taket kan opereres i hastigheter opp til 40 km/t.

Hvis du vil, kan du velge en kanvasvariant som reflekterer sollyset på en måte som får det til å som minne om metallic-lakk.

Innvendig er bilen som en ordinær 1-Serie, bortsett fra setene, som er laget i et nytt materiale som reflekterer sollyset; dermed blir de ikke så fort varme i det fine været.

Skal du på langtur i din nye 1-Serie kabriolet? Da kan du faktisk nyte godt av hele 260 liter bagasjeplass med taket nede. Når taket er på, har du 305 liter.

Motoriseringen blir som i Coupe-modellen, og toppes av 135i på 300 hk, hvilket er nok til å skyve den lille bilen fra stillestående til 100 km/t på snaue 5,6 sekunder. Ikke forvent at dette vil bli det mest solgte motoralternativet i Norge, for det kommer selvfølgelig mindre og mer norgesvennlige alternativer.

Ingen dum måte å starte våren på?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning