Solberg-effekten:

DET DRYPPER PÅ KLOKKEREN

Omsider får Petter Solberg den oppmerksomheten han fortjener i norske medier. Da drypper det litt på andre også.

IMG_3fa6531eea4c0.jpg
IMG_3fa6531eea4c0.jpg
Publisert Oppdatert
img

PRESTEN

Nå om dagen står det side opp og side ned om Petter Solberg. Helt fortjent, selvfølgelig. I Vi Menn har vi skrevet om Petter Solberg siden han begynte med rallycross, og ofte har vi vært oppgitt over at rikspressen har glimret med sitt fravær. Nå er situasjonen snudd på hodet. Rikspressen skriver om hva Petter Solberg har på brødskiva, og for oss som har lang trykketid er det ikke lenger en selvfølge å ha eksklusive saker.

 

Vi Menn skriver om mye annen motorsport også, og det håper vi rikspressen kommer til å gjøre også. Når det regner på presten, så drypper det på klokkeren, heter det. I dette tilfellet er presten Petter Solberg, og en som virkelig har vært "klokkeren" i det siste er storebror Henning Solberg. Som følge av Petters suksess har han fått masse oppmerksomhet, og nå håper "hele Norge" at han skal få sjansen i VM.

img

Drypper det mye på: Storebror

Henning Solberg

Flere "klokkere"

Men det er flere enn Henning Solberg der ute. I bilsport har vi Tommy Rustad, Stian Sørlie, Markus Foss, Thomas Schie og mange flere som gjør det bra. På to hjul har vi først og fremst Kenneth Gundersen, og det er enda flere både i MC og båtsport som gjør det bra.

 

Personlig tror jeg folk finner det mer interessant å lese om Stian Sørlie enn om hva Petter Solberg spiser til frokost, men rikspressen har det med å overdrive når noen først har slått igjennom. Se bare på hvor mye uinteressant det skrives om fotball i dette landet.

Rally-NM bare i NRK

Jeg tror imidlertid Petter Solberg kan gi norske journalister en bedre forståelse for hva motorsport er. Han er en ryddig og blid person som er en god ambassadør for sporten. Mange mener motorsport er utelukkende "harry", og ingenting å skrive om. Det vil kanskje endre seg nå.

 

img

Drypper det også på: Tommy Rustad.

Som vi har skrevet før her på Vi Menn Online, er dekningen av motorsport god i norske medier. Men det er mye internasjonalt stoff - ikke så mye nasjonalt. At det bare er NRK som følger NM i rally, for eksempel, er for meg et stort mysterium. Men med Petter Solberg som prest vet man aldri hva som kan skje

 

LES OGSÅ:

- Lite motorsport?

- Drømmekanalen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning