Glede på Våler:

Det blir STCC i Norge!

Den norske STCC-runden er reddet i tolvte time. Lørdag den 29. juli skal Nordens mest profesjonelle motorsportsmesterskap besøke Vålerbanen i Hedmark.

Publisert Oppdatert

 

Det var på en pressekonferanse i dag at dette ble klart. I utgangspunktet var ledelsen av det svenske STCC-mesterskapet negative til en norsk runde grunnet laber interesse blant tilskuere og media i fjor.

 

Men da den nye banen på Gotland ikke har fått sin nødvendige FIA-godkjenning la man løpet til norske Våler i stedet. Banen på Gotland håper imidlertid å komme på kalenderen i 2007 - i tillegg til et gateløp i Stockholm - så det er ingen tvil om at den norske runden bør bli en suksess om dette løpet skal bli en tradisjon i Norge.

 

-Vi var nok litt optimistiske i fjor da vi håpet på 10 000 tilskuere, også kom det bare litt over 2000 betalende på løpsdagen. I år har vi imidlertid bestemt at løpet skal gå på fredag og lørdag, og det håper vi er bedre for tilskuerne, sier Erik Dobloug fra Vålerbanen til Vi Menn Online.

 

Kanskje en lørdag midt i sommerferien kan klare å trekke flere enn 2000 tilskuere til Vålerbanen i år? Blir det rundt 5000 tilskuere og god stemning kan løpet helt klart bli en fast tradisjon i Norge.

 

Om noen nordmenn skal kjøre STCC-klassen på Vålerbanen er usikkert, men flere skal kjøre i juniorklassen JTCC. Her finner vi førere som Anders Krohn, Thomas Faraas, Roar Lindland og Arnt Remy Åvvik.

 

Det er også sannsynlig at noen av de norske racing-klassene skal kjøre på Våler denne helgen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning