Destinasjon Detroit

Detroit er ikke noe typisk mål for en ferietur. Her er det industri fra ende til annen, men for en entusiast finnes det gode grunner til å besøke "The Motor City".

Publisert Oppdatert

SE BILDENE FRA FORDMUSEET

Detroit er blitt kalt mye, som "The Motor City" og andre relevante klengenavn. I det store og hele er faktisk Detroit bygget opp rundt bilindustrien. Når man møter mennesker, så er standard spørsmål om du jobber for en av de "tre store".

Industri på nedtur
Dessverre er amerikansk bilindustrik sterkt dalende, og oppsigelser i gigantiske omfang kommer som perler på en snor. Nylig var meldingen at Ford skulle si opp 30.000 ansatte, men det er bare en liten del i forhold til alle de tidligere som er sagt opp.

SE ALLE NYHETENE FRA DETROIT

Historien om de gode dager, da Henry Ford startet opp og alt så lyst ut, er med andre ord i ferd med å blekne. Historien lever likevel videre, for det gamle er ivaretatt. På Fords museum har du muligheten til å rusle rundt og snuse inn atmosfæren fra tidligere tider. Museet er ikke bare et museum som viser deg hva Ford laget før i tiden, men det er på mange måter et museum for samfunnet slik det var for en generasjon og to siden. Ikke bare med tanke på bil, men også med ingredienser fra det amerikanske samfunnet i sin helhet. Her finner du blant annet en kopi av Holliday Inn sine konspetrom, fra den gang de startet opp motelldrift. Mc Donalds er med i historien, og vi får se en mengde reklameplakater, slik de hang for 40 år siden.

Presidentenes biler
Ford var en sterk deltager i å utvikle flymaskiner, og du får et godt innblikk i denne tidsepoken i museet. Ford var også en hoffleverandør av biler. Her står de på rekke og rad, alle de presidentbilene som Ford har levert. Ved hver bil kan du lese hele historien om hver enkelt bil. Museet burde kanskje byttet navn til Amerikansk Samfunnsmuseum, for her er det ingredienser for enhver som har en liten søt drøm, the american dream.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning