Designerens lekebil

Når designerne hos Rinspeed får leke som de vil, så kommer det stort sett alltid noe morsomt ut i andre enden. Denne gangen har de fått lage en glassbil – av plast.

Publisert Oppdatert

BILDEGALLERI: MASSE TØFFE BILER

Rinspeed er nok redde for å havne i skyggen av bilutstillingen i Detroit i januar. I mangel på noe annet å vise frem, viser de allerede nå bilder av konspetbilen "eXasis". Bilen vises først for publikum under bilutstillingen i Geneve i mars.

Insekt med støttehjul
Den ser nesten ut som et insekt med fire støttehjul, og kroppen i seg selv er gjennomsiktig. Sånn kan man gjøre det når man vet at produktet ikke skal ut til kundene, men designhuset Rinspeed er ikke en ny aktør på markedet. Med sin innflytelse har de fått med seg en bunke andre underleverandører, og laget denne morsomme greia i full skala, og den virker!

Brenner biologisk
Den hekkmonterte maskinen er på kun 750 ccm., og leverer det Rinspeed kaller 150 miljøvennlige hestekrefter. De opprettholder miljøprofilen ved å fore maskinen med bioethanol. En kompressor ble løsningen for å hente så mye krefter ut av en såpass liten motor, og med pustehjelpen en slik kompressor gir, så skal den også gå billig og rent.

Karosseriet er laget av et gjennomsiktig plastmateriale som er delvis gjennomsiktig enkelte steder, og helt gjennomsiktig andre steder. Hvordan dette tar seg ut i virkeligheten får vi altså se andre uken i mars, men på veien? Aldri!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning