VM-runde til Norge:

DERFOR FIKK NORGE RALLY-VM

Onsdag ettermiddag ble det klart at Norge får en VM-runde i rally i 2007. Vi Menns Atle Gulbrandsen gir deg svaret på hvorfor.

44abadd144138.jpg
44abadd144138.jpg
Publisert Oppdatert

imgGratulerer, Norge! Nå har vi fått en VM-runde i rally i 2007.

 

Det var etter tøffe forhandlinger på FIAs møte i Paris i ettermiddag at Norge, sammen med Portugal (grus) og Irland (asfalt), fikk en plass på VM-kalenderen. Forslaget om en kort VM-sesong i 2007, for så å starte 2008-sesongen høsten 2007 ble også forkastet.

 

Det vil altså si at Norge skal arrangere en av de 16 VM-rundene i 2007-sesongen og har dermed alle muligheter til å få en fast runde i VM hvis løpet fungerer bra fra den 14. til 18. februar til neste år. Rundene i Tyrkia, Kypros og Australia mister sin VM-status. 

 

Vi Menns Atle Gulbrandsen tror den enorme interessen for rally i Norge er hovedårsaken til at Norge har fått en VM-runde:

 

Jeg tror hovedårsaken til at Norge har fått en VM-runde er den enorme interessen i Norge. Ikke i noe annet land i verden får rally så mye oppmerksomhet som i Norge, og dette tror jeg FIA har lagt merke til. At statsministeren også stilte opp under Rally Norway har selvsagt også vært viktig.

 

Grunnen til den norske rallyfeberen heter Petter Solberg. Nå som vi også har Henning Solberg med i VM og vår egen VM-runde vil den norske rallyinteressen bli enda større - og det taler for at Norge vil beholde sin VM-runde i mange år fremover.

 

Vi skal heller ikke glemme den enormt gode innsatsen som folkene bak VM-søknaden har gjort. Gjengen, med Even Wiger i spissen, har gjort en veldig god og ryddig jobb - og arrangerte et nærmest prikkfritt kandidatløp i vinter.

 

Det har også vært et argument for Norge at mange av VM-teamene ville ha to runder på snø. De siste årene har de brukt veldig mye penger på å utvikle bil og dekk for å kjøre vinterløpet i Sverige, men har følt at det har vært for mye penger å bruke kun på ett løp.

 

At Norge nå skal gå en uke etter den svenske VM-runden gjør at teamene kan fordele kostnadene på to løp, samt at reisekostnadene omtrent vil være den samme som da de kun kjørte i Sverige. Det blir også sagt at det er høye seertall fra den svenske VM-runden runt omkring i verden fordi folk flest synes det er eksotisk med biler som kjører på snø. Dessuten oppfattes et vinterløp som sikrere enn mange av de andre løpene blant førerne.

 

Rallysporten går en spennende fremtid i møte her hjemme. Petter Solberg har bestemt seg for å gjenerobre VM-tittelen, og Henning Solberg vil helst ikke være noe dårligere. Dessuten vil en norsk VM-runde gjøre at norske førere som Thomas Schie, Mads Østberg og Anders Grøndal trolig vil dukke opp i flere VM-runder. Og vi har tidligere skrevet om storsatsingen til Andreas Mikkelsen her på Vi Menn Online.

 

Rally vil bli den nye folkesporten i Norge!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning