Montoya og Gordon byttet biler:

– DENNE BILEN TRENGER EN FALLSKJERM

Formel 1-stjernen Juan Pablo Montoya og NASCAR-føreren Jeff Gordon prøvde hverandres biler på Indianapolis Motor Speedway denne uken. Og dermed vet vi hvor mye raskere en Formel 1-bil er enn muskelbilene fra USA.

Publisert Oppdatert
img

Jeff Gordon og Juan Pablo Montoya diskuterer taktikk før

prøvekjøringen.

Det var på F1-banen i Indianapolis at førerbyttet fant sted. Først kjørte Montoya noen runder med sin Williams-BMW og satte en rundetid på 1.15.2 - nesten tre sekunder langsommere enn banerekorden til Rubens Barichello.

 

Jeff Gordon, som aldri har kjørt en Formel 1-bil før, imponerte med tiden 1.16.5 - bare 1.3 sekunder bak Montoya. Så var det klart for den amerikanske muskelbilen til Jeff Gordon. Som oftest er det ovalbaner hans Chevrolet Monte Carlo kjøres på, men denne gangen var det F1-banen som var vertsskap.

 

Gordon kjørte inn til tiden 1.38.8, altså bare 23 sekunder langsommere enn F1-bilen på den 4.1 kilometer lange banen. Montoya var bare 1.1 sekund bak Gordon i sitt forsøk med NASCAR-bilen.

Imponert

- Jeg klarer nesten ikke å beskrive hvordan det var. Det var helt annerledes enn alt jeg har gjort før. La oss gjøre det igjen til neste år, sa en fornøyd Jeff Gordon etter prøvekjøringen.

 

img

Amerikanske Jeff Gordon bak rattet på en Williams-BMW.

Amerikaneren har vært den beste i NASCAR de siste årene, men har i sin tidligere karriere kjørt mange typer racerbiler. Han var også med da det amerikanske laget vant Race of Champions på Gran Canaria i fjor - til tross for at de kjørte europeiske rallybiler.

Dårlige bremser

- Det var veldig moro, men bremsene var veldig dårlige. Denne bilen trenger en fallskjerm, spøkte Juan Pablo Montoya etter å kjørt NASCAR-bilen med over 700 hestekrefter.

 

Colombianeren, som vant Monaco Grand Prix, bor i Miami og har vært tilskuer på flere NASCAR-løp. Til helgen må han imidlertid konsentrere seg om Canada Grand Prix i Formel 1, som går i Montreal.

 

Løpet sendes på TV 2 søndag kveld klokken 23.40.

 

RELATERTE SAKER:

- Kjendiskos

- Årets viktigste løp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning