SPIONBILDER: BMW 3-SERIE COUPÉ

DEN TREDJE TREER

Det er ikke akkurat noen overraskelse at BMW også skal bygge en 3-serie coupé. Her er spionbilder av den!

439767d077f74.jpg
439767d077f74.jpg
Publisert Oppdatert
img
img

img

 

Den nye BMW 3-serie er virkelig en gjennomarbeidet bil. Den byr på kjøreglede i stort monn, selv i den minst motoriserte varianten. Stasjonsvogna (Touring, på BMW-språket), er også godt på plass. Like kjørevillig, like fine motorer og girkasser, og med litt ekstra lasteplass er den et hyggelig bekjentskap.

M3 kommer

Det har aldri vært noen hemmelighet at BMW skal bygge flere varianter av 3-serie. En coupé og en kabriolet er selvskrevne om man ser litt bakover i tid, det samme er en M-versjon.

Vi Menn Bil har tidligere vist spionbilder av den kommende M3. Vi antok tidligere at BMW skulle gå over til turbomating av motorer, og at neste generasjon M3 skulle få en turboladet rekkesekser.

V8 og 400 hk

Men våre kilder ved den legendariske Nürburgring (som bilprodusentene bruker hyppig til testing og utvikling) kan rapportere om en umiskjennelig V8-lyd da bilene dundret gjennom banen. Vi vil anta at V8´en er en kappet M5-V10, og da er jo 400 hk et logisk effektresultat.

Men Audi har jo allerede lansert sin RS4, med 420 hk. Vi vil derfor anta at BMW vil tune opp motoren litt ekstra, så de får mer effekt enn rivalen.

M3 for familien

Og i motsetning til tidligere skal BMW bygge M3 av alle de fire karosserivariantene; en M3 Touring høres jo ut som et greit familie-alibi

Vi tar vel ikke akkurat hardt i når vi sier at vi gleder oss til den nye M3 kommer - all historikk, og alle kjøreturer vi har hatt i den nye 3-serie, vitner om at dette kan bli stor moro. Men vi må nok smøre oss med tålmodighet, M3 ventes først våren 2007.

3, ikke 4

Men tilbake til den kommende 3-serie coupé. Vi har tidligere nevnt at denne - og kabrioleten - skulle hete 4-serie, på samme måte som 5-serie i coupé- og cab-form heter 6-serie. Men modellnavn som "418" og "420" hører visstnok til Rover-restene, så da får det nok bli 3-serie denne gangen også.

Den nye coupéen får lange overheng, og en langt mer sportslig profil enn sedanen og stasjonsvogna. Det kan også hende at den får mer inspirasjon fra 6-series markante frontparti enn søsknene med mange dører.

Cab med diesel

Under panseret vil vi sannsynligvis finne hele motorspekteret; det er også mye som tyder på at kabrioleten også vil kunne leveres med dieselmotor.

3-Serie Coupé ventes for øvrig neste år, men kabrioleten drøyer til 2007.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning