Mischael Schumacher med 6 VM-titler:

DEN STØRSTE

Nå håper jeg diskusjonen om hvem som er den beste F1-føreren gjennom tidende er over, skriver Atle Gulbrandsen.

Publisert Oppdatert
img

Schumacher på vei mot en av hans beste seire.

Barcelona 1996.

Tallene taler for seg. Michael Schumacher har vunnet VM i Formel 1 seks ganger - mer enn noen annen. Han har vunnet fire år på rad - akkurat som Juan Manuel Fangio. Han har vunnet 70 løp - mer enn noen annen og han leder også statistikken for poeng og raskeste runder. Den eneste rekorden som Schumacher ikke har er antall pole positon. Der ligger han ti "pole" bak Ayrton Senna, men fullfører kontrakten sin ut 2006 skal vi ikke se bort i fra at han tar den rekorden også.

 

Schumacher er den beste F1-føreren gjennom tidende. Punktum. Juan Manuel Fangio var selvsagt bra, men fyren var nesten 50 år da han vant sine mesterskap og det sier litt om sporten den gangen. Ja, den var farligere, men det var ikke i nærheten av å være den toppidretten det er i dag.

 

Ayrton Senna var god og han har fått en legendestatus etter sin død i 1994. Mange glemmer imidlertid at Schumacher var hakket vassere enn Senna i alle løpene før Senna døde i 1994.

Ikke alle liker Schumacher

Noen har imidlertid problemer med å akseptere at Schumacher er så god. Det forstår jeg godt. Sitt første VM i 1994 vant han fordi både han og Damon Hill måtte bryte det siste løpet etter et sammenstøt. Mange mener det var Michael Schumahcer som kjørte rett på Hill. I 1997 prøvde tyskeren å kjøre Jacques Villeneuve av banen på finalen i Jerez. Det endte med at Schumacher måtte bryte selv og at Villeneuve ble verdensmester. Schumacher mistet alle sine poeng i straff

 

Men etter disse episodene har Trysil-Michael, som norske aviser liker å kalle han, slått tilbake. Ingen over og ingen ved side. Tidenes største og beste Formel 1-kjører heter Michael Schumacher.

 

Atle Gulbrandsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning