ALFA ROMEO 156 GTA SPORTWAGON AUTODELTA

DEN OPTIMALE 156?

På Alfa Romeos stand i Genève har de utstilt noe som kanskje kan kalles den optimale Alfa 156 – Autodeltas bearbeidete 156 GTA Sportwagon.

404ec9e16674e.jpg
404ec9e16674e.jpg
Publisert Oppdatert
Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Vakkert fra Autodelta

Autodelta Racing Team er det offisielle teamet for Alfa Romeos racingsatsing. Og for å markedsføre racing og modermerket, samtidig som de vil vise hva dette samarbeidet kan medføre av teknologiske nyvinninger og råskap, har Autodelta laget en gateversjon av racingbilen.

Elegante breddinger

Utgangspunktet for Alfa Romeo 156 GTA Sportwagon Autodelta er som navnet sier "stasjonsvognutgaven" av 156 GTA. Skjermene er breddet for å huse 18-tommers lettmetallfelger med 225.40-dekk, som igjen var nødvendig for å få plass til Brembo-bremser med 330 millimeter store skiver foran. Og i motsetning til mange andre skjermbreddinger, ser dette faktisk svært så pent ut.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Former som sier sport!

En dyp frontfanger med store luftinntak er på plass for å fore motoren med kjølende luft, og kraftige sideskjørt gir bilen et mektig utseende. Forandringene fortsetter i hekken: En større og mer markant bakfanger er på plass, med luft-diffuser og to doble eksosendestusser på hver side. I tillegg har Autodelta støpt et nytt og mer profilert panser i glassfiber, både for å spare vekt og for å få plass til det nye innsugskammeret under panseret. I tillegg ser det jo unektelig røffere ut enn det originale.

300 vakre hester

Autodelta har utstyrt 156 GTA-en med justerbare Bilstein-dempere og spesialbestilte Eibach-fjærer. Dette gir lavere bakkeklaring og en stivere og mer sportslig oppsatt bil.

Under panseret er det også mye nytt. Den flotte 3,2-liters V6-en i GTA har fått større slagvolum, og den nå 3,5 liter store motoren leverer 300 hk ved 6800 omdreininger. Og selv om Alfa-sekseren i original stand er blant de aller vakreste på dagens bilmarked, må vi bare bøye oss i støvet for det Autodelta har fått til med litt karbonfiber og plexiglass.

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Nåtidens vakreste motorrom?

Med en sekstrinns manuellkasse med egen oljekjøler og en komplett gjennomgang av interiøret - der mer eksklusivt lær og nøye utplukkede materialer ellers gir den rette følelsen av finesse - mener Autodelta at deres versjon av 156 GTA kan hevde seg blant de aller beste.

 

Men så gjenstår det å se om denne prototypen noensinne finner veien til produksjon

 

 

 

 

 

[email protected]


 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Autodeltas 156-racer

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning