Demonisk Miata-utfordrer

Den herlige Mazda MX-5 er på plass i Guinness´ Rekordbok. Men nå kommer en tøff utfordrer fra Dodge.

Dodges barske former blandes med klassisk, britisk roadsterkultur.
Dodges barske former blandes med klassisk, britisk roadsterkultur.
Publisert Oppdatert

SE BILDENE HER

Mazdas herlige roadster MX-5, eller Miata som den kalles i USA og på folkemunne, er oppført i Guinness´ Rekordbok som verdens mest solgte roadster. Bil nummer 800 000 rullet forleden av produksjonsbåndet, og etterspørselen etter den kjøreglade, men enkle lille bilen ser ut til å fortsette å være høy.

God, gammeldags oppskrift
Dodge viser et liknende konsept, med det skumle navnet Demon. Den overfører dagens Dodge-formspråk til en liten, åpen toseter med kompakte mål - laget etter god, gammeldags roadster-oppskrift: en liten bil med lav vekt og bakhjulstrekk, og forhåpentligvis artige kjøreegenskaper.

- Dodge Viper er en drømmebil for mange, mens Demon er designet for å være en oppnåelig drømmebil, sier Jae Chung, som har hatt ansvaret for eksteriørdesignet på bilen.

Den kompakte bakhjulstrekkeren byr på en lang rekke tøffe detaljer, mens interiøret etteraper det vi kjenner fra de klassiske britiske roadsterne. Demon skal være en tøff bil, men samtidig enkel.

Vi krysser fingre og tær
Vekten er også holdt på et noenlunde fornuftig nivå: konseptbilen veier 1179 kg, og bestykket med en 2,4-liter på 172 hk paret med en manuellgiret sekstrinnskasse skal dette gi hyggelige fartsressurser. Men kjøreegenskaper er minst like viktig som store motorkrefter, noe som har gitt Miata den statusen den har i dag. Vi krysser fingrene for at Dodge følger sin egen tradisjon og gjør alvor av konseptbilen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning