Spennende innspurt i Formel 1:

DEKKSKANDALE RYSTER F1

Med bare tre løp igjen av årets Formel 1-sesong, skiller det bare to poeng mellom de tre første. Men den sportslige innspurten kan komme i skyggen av en dekkskandale som ryster sporten.

IMG_3f5869810065e.jpg
IMG_3f5869810065e.jpg
Publisert Oppdatert
img

Juan Pablo Montoya ligger foreløpig på andre-

plass i VM. Hvordan vil han klare seg med nye

dekk?

Det hele startet med et anonymt brev til det internasjonale bilsportforbundet, FIA, hvor det ble antydet at de som kjører med Michelin-dekk hadde brutt reglene helt siden San Marinos Grand Prix i slutten av april. I brevet stod det at fordekkene til Michelin var bredere enn de tillatte 270 millimeterne ved løpsslutt.

 

 

I ettertid har det kommet frem at det anonyme brevet kom fra Ferrari. Trolig blir ikke Michelin-teamene straffet, selv om Ferrari mener de bør miste alle sine poeng.

 

 

Reglene blir imidlertid endret før løpet på Monza i Italia neste helg. Heretter skal dekkbredden måles etter løpet - ikke før.

 

img

Her er de nye dekkene Michelin

skal bruke på Monza.

Nye dekk til Monza

Michelin vil derfor komme med helt nye dekk til årets tre siste løp. Det er et stort tilbakeslag for Juan Pablo Montoya og Kimi Räikkönen som kjemper mot Michael Schumacher om VM-tittelen. Både Montoya og Räikkönen har Michelin-dekk, mens regjerende mester "Schumi" bruker Bridgestone.

 

 

Mchael Schumacher har 72 poeng, Montoya har 71 og Räikkönen 70. Så jevnt har det ikke vært siden 1981, men nå kan altså spenningen bli ødelagt av de nye dekkene til Michelin.

 

 

Siste ord er imidlertid ikke sagt i denne saken. Michelin vil nå saksøke Ferrari. Michelin-dekkene var nemlig godkjent for alle løpene i år, og Michelin mener derfor at Ferrari ikke hadde noen rett til å skape dette kaoset som har herjet de siste dagene

 

 

Fortsettelse følger på Monza i Italia 14. september, før sirkuset tar turen til USA. Finalen går i Japan 12. oktober.

 

 

RELATERTE SAKER:

- Silly season er i gang

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning