Corvette på italiensk

Når et italiensk designhus lager sitt eget skall på en Corvette, blir resultatet gjerne heftig.

Codatronca har særegne former, og den skal kun bygges i en begrenset serie.
Codatronca har særegne former, og den skal kun bygges i en begrenset serie.
Publisert Oppdatert

Spada TS Codatronca: Se bildene

Det italienske designstudioet Spadaconcept.ble etablert i Torino i fjor. Den ene delen av selskapet består av den tidligere Mc Kinsey- og Deloitte-konsulenten Domiziano Boschi, som også er grunnlegger og eier av et flyselskap. Den andre delen er den tidligere Smart- og Honda-designeren Paolo Spada. Og Paolo er sønn av den kjente designeren Ercole Spada, som også er med på å dra lasset.

Historiske legender
Sistnevnte har blant annet jobbet mye for sin venn Elio Zagato, og kreert biler som Alfa TZ og TZ2, Aston Martin DB4Z, og noen BMW-modeller. Designstudioets grunntanke er å få kundenes ideer ut i praksis, og det på en måte som gjør at det kan komme i produksjon.

Deres første resultat er det vi ser her: Spada TS Codatronca. Denne er bygget etter italiensk tradisjon der racing og touring kombineres, og målet var å bygge en lett, lettkjørt og aerodynamisk riktig bil.

Basisversjon: 512 hk
Codatronca er basert på en Corvette, men understell og karosseri er nytt. Resten av det tekniske er også ombygget i større eller mindre grad. Den skal bygges i en begrenset serie, og kommer i tre varianter.

TS, som betyr turismo sportivo, har en 512-hesters versjon av Corvettes LS7-motor. Denne er paret med en sekstrinns manuellkasse, og med bare 1400 kg å dra på blir prestasjonene fine. 0-100-sprinten skal ta 3,7 sekunder, og toppfarten er 330 km/t.

Ekstrem toppmodell
Den mer sportslige TSV, turismo sportivo veloce, har samme drivverk, men ruller på 20-tommere i stedet for 19-tommere, og har både understell og interiør beregnet mer på fort-kjøring enn den mer touringorienterte TS.

Toppmodellen kalles TSS, for turismo super sportivo. Denne har en twinkompressormatet variant av Corvette-motoren på 700 hk og 950 Nm. 0-100 går unna på 2,7 sekunder, og toppfarten er 355 km/t.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning