OPEL CORSA:

Corsa blir barskere

Det nærmer seg lansering av den nye Opel Corsa. Her er de første bildene av bilen.

446b742a924eb.jpg
446b742a924eb.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
Den nye Opel Corsa skal presenteres for publikum på The British International Motor Show, som finner sted i London 18. til 30. juli. ( Besøk arrangørens hjemmeside her.)


Fjerde generasjon Corsa (den første kom i 1982, og siden er det blitt solgt 9,4 millioner biler med dette navnet) skal komme på markedet i oktober.

- Lov å våge

I pressemeldingen for den nye Corsa sier Opel at det er lov å våge, og de forklarer at den nye Corsa handler om frisk design og innovativ teknologi for stor kjøreglede.

Hvordan dette gir seg utslag i praksis, vil vi ikke uttale oss om før vi har fått testet den skikkelig her i Vi Menn Bil. Men at den ser frisk ut, det må vi få si. Designlinjene fortsetter i samme gate som dagens Opel-modeller - inkludert den mer avrundete, smilende fronten fra den ansiktsløftede Vectra.

Coupéliknende

Foreløpig har vi bare fått se bilder av tredørsvarianten. Den coupéaktige profilen er noen hakk spenstigere enn dagens Corsa, og under skallet skal den også ha blitt langt friskere.

Opel forteller at det nyutviklede chassiset gir topp kjøreglede og høy grad av sikkerhet. - Mitt motto er "liten bil - stor moro". Vi utviklet den nye Corsa på noen av verdens mest krevende testbaner, sier Hans Demant, Opel Managing Director i pressemeldingen.

Mye tilgjengelig snacks

Men den skal ikke bare ha blitt mer morsom å kjøre; Opel forteller også at Corsa blir mer rommelig og en ha et mer forfinet interiør enn tidligere. Utstyr som adaptive frontlys, navigasjon, Bluetooth-tilkobling og et digert soltak blir tilgjengelig.

Når bilen kommer på markedet, kan du velge mellom tre bensinmotorer og to dieselmaskiner, fra 1,0 til 1,4 liters slagvolum og fra 60 til 90 hk. Og vi håper at den norske Opel-importøren ser viktigheten av ESP, og setter dette på standardutstyrslista!

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning