CARLSSON CLS:

CLS 500 MED NOKO ATTÅT

Carlsson tar seg av alt som ruller ut av Mercedes-Benz-fabrikken. Nå er det CLS 500 som har fått full behandling.

41a6f47da5e8d.jpg
41a6f47da5e8d.jpg
Publisert Oppdatert

Vi har tidligere omtalt Carlssons bearbeidete toppversjon i CLS-serien. Deres CLS 55 AMG har fått 560 hk og 780 Nm, pluss styling og en del annet som hører med.

imgNå har Carlsson tatt for seg den nest største CLS´en; CLS 500. En kompressor her og litt plast der forvandler bilen fra en luksuriøs glider til et skikkelig råskinn.

Moro med kompressor

Carlsson har lange tradisjoner i å putte kompressorer på ulike Mercedes-modeller. Og mellom sylinderbankene i den fem liter store V8´en i CLS 500 har de funnet plass til en liten blåse.

imgMed kompressoren øker effekten fra 306 til 430 hk, og dreiemomentet økes fra 460 Nm til 650 Nm. Dette gir CM50 K - som Carlsson kaller den bearbeidete bilen - toppfart på 293 km/t, og den akselererer fra null til hundre kilometer i timen på 5,2 sekunder.

Elektronisk senking

Carlsson har utviklet et eget system som fungerer sammen med Mercedes´ eget elektronisk styrte understell. Med systemet - som de kaller C-Tronic - på plass kan føreren selv bestemme hvor mye han ønsker å senke bilen, og støtdempernes hardhet kan også justeres.

imgEn lavere bil gir lavere tyngdepunkt, og sammen med Carlssons tjuetommers felger - 8,5 tommer brede skodd med 255/30-dekk foran og 11 tommer brede kledd med 305/25-dekk bak - burde veigrepet være ivaretatt.

Luftslisser

Også utseendet må få sitt, i hvertfall mener Carlsson at CLS´en trenger litt pynt. En frontleppe skal bidra til bedre kjøling av motoren og bremsene, samtidig som aerodynamikken forbedres. Dessuten er luftinntaket i frontstøtfangeren er laget større for ytterligere økt kjøling.

imgOgså bak har Carlsson-CLS´en fått en ny støtfanger, med gitter i høyglanspolert, rustfritt stål og plass til deres to egne, doble eksosutblås. Eksosanlegget skal for øvrig både gi flottere lyd fra V8´en og frigjøre noen ekstra krefter.

På bakluka har den tyske tuneren plassert en hekkvinge, som skal gjøre mye positivt for luftstrømmene - og dermed for stabiliteten og kjøreegenskapene - når man er oppe i høyere Autobahn-hastigheter.

Mer luksus

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

CM50 K-motoren testes og klargjøres i benk.

CLS har i utgangspunktet et ganske så ålreit interiør, både med tanke på kvalitetsfølelse og luksusfølelse. Carlsson utstyrer CM50 K med ny skinninnredning etter kundens ønske, de legger inn en haug med karbonbiter, og runder av det hele med tunerens eget sportsratt.

Carlsson passer for øvrig på å fortelle at det ikke finnes grenser for hva de kan få til, om bare kunden ønsker det.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning