Citroën truer med å trekke seg

Rally-VM sliter allerede med få bilmerker involvert. Nå truer Citroën med å trekke seg.

Citroën truer med å trekke seg fra rally-VM.
Citroën truer med å trekke seg fra rally-VM.
Publisert Oppdatert
Guy Frequelin frykter at Citroën vil trekke seg fra rally-VM.
Guy Frequelin frykter at Citroën vil trekke seg fra rally-VM.

Årsaken er at FIA (det internasjonale forbundet) har bestemt at Pirelli skal bli den eneste dekkleverandøren i rally-VM fra 2008.

-Dette vil bli veldig vanskelig for oss. Citroën har kjørt med Michelin i 30 år, så jeg synes avgjørelsen til FIA er ganske utrolig og jeg liker det dårlig, sier Citroëns teamsjef, Guy Frequelin, til Autosport.

Alle Citroëns gatebiler selges også med Michelin-dekk, men nå er altså den franske dekkfabrikken nærmest presset ut av rally-VM. Det var italienske Pirelli som vant kampen om å bli den eneste dekkleverandøren i VM til neste år - noe FIA innfører for å spare kostnader.

-Jeg er i mot at vi bare skal ha en dekkleverandør. Vi vil ha konkurranse mellom dekkmerkene - det er det denne sporten dreier seg om, sier Frequelin.

Michelin saksøker FIA
Også i Formel 1 er det innført kun ett dekkmerke, og der er det Bridgestone som vant kampen over Michelin. Michelin har tidligere uttalt at det er uinteressant for de å levere dekk til et mesterskap hvis det ikke er konkurransen mellom dekkfabrikkene, og nå vil de saksøke FIA.

-Michelin saksøker FIA etter avgjørelsen om at Pirelli skal bli den eneste dekkleverandøren i rally-VM fra 2008 fordi vi mener det er gjort feil i prosessen, heter det i en pressemelding fra Michelin.

Krise for rally-VM
Skulle Citroën trekke seg fra rally-VM vil det være en krise for mesterskapet. I år er det kun Ford, Subaru og Citroën som stiller med ofisielle fabrikksteam, mens Suzuki er på vei.

Det hersker imidlertid mye usikkerhet rundt fremtiden til rally-VM og hvilket teknisk reglement bilene skal bli bygd etter. Det billigere Super2000-reglementet har vært nevnt som en erstatter for dagens dyre WRC-biler.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning