RABALDER I WRC:

CITROËN OG PEUGEOT FORLATER WRC

Citroën og Peugeot har kunngjort at de trekker seg fra rally-VM etter 2005-sesongen.

418b24f1e1965.jpg
418b24f1e1965.jpg
Publisert Oppdatert

PSA-gruppen sendte torsdag ut en pressemelding der de kunngjorde at de vil trekke seg fra WRC etter 2005-sesongen. Dette innebærer at både Citroën og Peugeot forsvinner fra rally-VM.

imgPSA uttaler at de heller vil bruke markedsføringspengene på annen motorsport, og at dette vil medføre store innsparinger for gruppen. Hvilken motorsportsgren de vil satse på sier de ingen ting om, kun at de vil annonsere dette på et passende tidspunkt.

Tynt i rekkene

Dermed vil WRC-startfeltet miste to store aktører. Og selv om Ford, Subaru, Mitsubishi, Hyundai og Skoda har sagt at de vil kjøre 2006-sesongen, blir det jo tynt i rekkene.

imgCitroën og Peugeot har til sammen vunnet fem konstruktørmesterskap og tre førermesterskap de siste fem årene. Og Citroën-føreren Sebastien Loeb vant som kjent årets VM.

Fleip eller fakta?

Etter at pressemeldingen gikk ut, har ryktene og spekulasjonene fått fritt spillerom. Er PSA-gruppens utsagn kun spill for galleriet? De har tidligere sagt at de bygger biler for asfalt, og at rallyrunder på grus eller snø ikke har noe særlig med virkeligheten å gjøre.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Citroëns WRC-førere og kartlesere samlet på årets Paris Motor Show.

Peugeot og Citroën har tidligere sagt at de mener det internasjonale bilsportforbundet, FIA, fokuserer for mye på F1. Kanskje meldingen om at de trekker seg er ment som en trussel, der økt organisatorisk fokus på WRC er et av målene?

De har også uttrykt sin misnøye med de nye reglene i WRC-sirkuset, og de har også tidligere sagt at rally-VM er blitt for kostbart. For øvrig bruker PSA-gruppen om lag halvannen milliarder kroner i året på rallysatsningen til de to teamene.

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning