Gemballa Cayenne

CAYENNE-PEPPER

Den tyske tuneren Gemballa har i mange år levert ”gå fort”-deler til Porsche. Nå har de tatt for seg Cayenne, med ekstrem styling og motortrim opp til 700 hk.

Publisert Oppdatert

Gemballa har en lang merittliste som selvstendig bilprodusent - med mildt sagt kraftig modifiserte Porscher - og som tuner av de tyske sportsbilene.

Enten kundene kun vil ha litt plastpynt, eller om de vil omvandle Porschen sin til en av verdens aller raskeste gatebiler, står Gemballa til disposisjon. Og nå har altså tiden kommet for tuning av den store SUV-en Porsche Cayenne.

700 hk, 1050 Nm, 300 km/t

Ekstra Cayenne-pepper er tilgjengelig i flere steg. Den turbomotoriserte Cayenne har i utgangspunktet en relativt frisk motor - 450 hk og 620 Nm gir en 0-100-tid på 5,6 sekunder og toppfart på 266 km/t. Men for noen er dette selvfølgelig ikke nok.

 

Toppmodellen Cayenne GT 700 har gjennom økt sylindervolum og en rekke andre endringer på motoren, turbo og intercooler fått hele 700 hk under panseret. Dreiemomentet er om mulig enda mer imponerende - voksne 1050 Nm er tilgjengelig når høyrefoten treffer gulvet. Dette slynger den snaut 2,4 tonn tunge bilen fra 0-100 km/t på under 4,5 sekunder, og den passerer 300 km/t før luftmotstanden tar overhånd.

Må jo pynte litt også, da

Men selvfølgelig har Gemballa tatt hånd om resten av bilen også. Oppgradert understell med kraftige bremser er på plass for å tøyle kreftene, spesialdesignete felger i størrelsene 20-22 tommer er tilgjengelig, og selvfølgelig kan man gi bilen et personlig uttrykk med forskjellige utvendige plast- og metalldeler.

 

Heller ikke interiøret er glemt. Diverse tilleggsdeler eller "bytte ut"-deler finnes også for den som måtte ønske å bli kvitt noen plagsomme kroner - alt for å gi nettopp din mainstream-Cayenne en egen identitet.

 

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning