C-Klasse i sporty drakt

Brabus har tatt for seg stasjonsvognutgaven av den nye Mercedes-Benz C-Klasse, med tøft og sprekt resultat.

Brabus´ stylingsett er diskret, men gjør stasjonsvogna noen hakk tøffere.
Brabus´ stylingsett er diskret, men gjør stasjonsvogna noen hakk tøffere.
Publisert Oppdatert

Bilder: Brabus Mercedes-Benz C-Klasse stasjonsvogn

Den nye Mercedes-Benz C-Klasse er en mer kjøreglad og påkostet bil enn forgjengeren. Tyske Brabus har selvsagt tatt seg av denne modellen også, og kreert en tøff og morsom bil.

Tøffere og mer stabil
Stylingsettet er utviklet i vindtunnel, og skal ha perfekt passform og finish, skal vi tro produsenten. Den nye frontfangeren med integrerte ekstralys gjør bilen tøffere, og skal bidra til å redusere løftekreftene foran og gjøre den mer stabil. De nye sideskjørtene skal sørge for mer riktige luftstrømmer langs sidene av bilen, og her kan du også få integrerte LED-lys som tennes og lyser opp bakken under bilen når du skal ut eller inn.

Karbondeksler på sidespeilene er en fin detalj. Den nye støtfangeren bak er både elegant og ryddig. Den har dessuten plass til tunerens nye eksosanlegg i rustfritt stål, med to doble utblås.

Mer sporty og enda sikrere
Tuneren leverer et sportsunderstell til bilen, som legger den nærmere bakken og skal gjøre den mer sporty, uten at det skal gå nevneverdig ut over komforten. Nye stabstag skal også gi økt kjøreglede. Med en rekke hjulpakker i 17-, 18- eller 19-tommers størrelse, sistnevnte kan leveres med opptil 235/35-dekk foran og 265/30-dekk bak, burde veigrepet også være sikret.

Bak de nye felgene kan du få to forskjellige bremseoppgraderingspakker, avhengig av hvor aktivt du skal kjøre. Bedre bremser er greit å ta med seg dersom du skal gjøre noe med motoren.

Store krafttilskudd
Brabus leverer nemlig også trimsett til de ulike C-Klasse-motorene. Innstegsdieselen i C 200 CDI økes fra 136 hk og 270 Nm til 175 hk og 385 Nm. C 220 CDI økes med 50 hk og 80 Nm, og får dermed 220 hk og 480 Nm. Den største dieselen, C 320 CDI, økes fra 224 hk og 510 Nm til 272 hk og 590 Nm. Sistnevnte gjør dermed 0-100-sprinten på 6,9 sekunder, og toppfarten blir 250 km/t.

For bensinmodellene er det større inngrep som må til for særlig effektøkning. Brabus har utviklet et såkalt "4.0"- sett til C 280 og C 350. Med en rekke indre endringer av motoren økes V6´ens slagvolum til fire liter, og med optimaliserte topper, nye manifolder, ny motorstyring og åpnere katalysatorer får den store krefter.

Fireliteren gir 332 hk og 420 Nm, noe som er nok til å sende stasjonsvogna til 100 km/t på 5,9 sekunder og hele veien til 275 km/t.

Frisker opp
I tillegg kan tuneren friske opp interiøret med nytt ratt, et pedalsett i aluminium, nytt speedometer gradert til 300 km/t, innstegslister i rustfritt stål - med lysende Brabus-logo - og interiør-dekorsett i flott treverk eller karbonfiber.

Om ikke dette er nok, står salmakeren deres klar til å kle om hele interiøret i det materialet og den fargen du selv ønsker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning