SPIONBILDER: OPEL VECTRA

Bodyguard for nye Vectra

Våre spionfotografer har igjen vært på tokt, og knipset det som skal bli neste Opel Vectra.

Publisert Oppdatert

Nei da, neste generasjon Opel Vectra skal nok ikke få det samme utseendet som dagens. Bilen våre spionfotografer her har tatt bilder av, bruker dagens karosseri som kamuflasje.

Bredere og høyere

Ser du nøye etter, ser du at skjermene er noe bredere, sporvidden er bredere, og bilen har høyere bakkeklaring enn dagens modell. Den såkalte Epsilon 2-plattformen - som også blant annet skal danne basis for blant annet neste generasjon av Saab 9-3 - gir nemlig mulighet for en bredere og høyere bil enn dagens plattform. Dermed kan det også bli mer innvendig plass i bilene.

Den nye plattformen gir også grunnlag for kjøreegenskaper med mer storbilfølelse, og den gir mulighet for etterlengtet firehjulstrekk.

Mykere interiør

Bildene sier ikke akkurat mye om bilens utseende. Men Opel vil naturligvis benytte den samme designen som Astra har begynt, og som den snart kommende Antara-SUV´en har. Regn med et markant frontparti, kraftige linjer og et særegent hekkparti. Av erfaring, vet vi at skissen vi viser her kan være en god pekepinn på det som kommer.

Vi har sans for interiøret i dagens Vectra - i hvertfall virker det svært godt sammenskrudd, og det er både ryddig og funksjonelt. Men mange av konkurrentene gir en bedre følelse av kvalitet, med myke materialer og et utseende som ser mer påkostet ut.

Dette vil Opel også endre på i neste generasjon Vectra; regn med mer linjer og færre store flater, og ikke minst bruk av mykere materialer i dashbord og omgivelsene ellers.

Kjører av seg selv?

Våre kilder kan ellers fortelle at flaggskip-modellen av neste Vectra vil bli tilgjengelig med et system de kaller Traffic Assist. Dette systemet består av en datamaskin og en rekke lasere og videokameraer.

Laserne og kameraene skanner veien foran for varslingsskilt, veimarkeringer og annen trafikk, og sender dette videre til en datamaskin. Dersom dette brukes til ytterste konsekvens, kan neste Vectra i teorien bli en bil som kan kjøre av seg selv

Om ikke annet, så vil det gi føreren nyttig informasjon som man kan reagere etter, og det kan varsle om farer før de kan oppfattes av føreren selv.

Mange motorer

Opel Vectra vil få en lang rekke motoralternativer; fra videreutviklede varianter av dagens små, gjerrige og utslippsvennlige dieselmotorer og bensinmotorer til toppmodeller med en 2,7-liters diesel-V6 og en videreutviklet variant av dagens turbomatede, 2,8-liters bensin-V6. Da kan det nok være nyttig med firehjulstrekk!

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning