BMWs kommende moro-coupé

Har du lyst på en kjøreglad BMW, men synes 3-Serie er blitt for stor og voksen? Gode ting er på vei...

Coupéen vintertestes sammen med tredørsvarianten som snart kommer. Foto: Automedia
Coupéen vintertestes sammen med tredørsvarianten som snart kommer. Foto: Automedia Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert
BMW: SE BILDENE

Selv om BMW 3-Serie er en knakende flott bil å kjøre, og coupévarianten gir en mer sportslig innpakning rundt dette, er kanskje ikke alle puristene like glade. For bilen har blitt større og tyngre for hver nye generasjon opp igjennom historien, og nå er den såpass stor, komfortabel, luksuriøs og tung at en mindre modell kan passe godt som en arvtaker til BMWs tradisjon med sportslige, kompakte coupéer.

Rakett på vei
Vi har jo allerede 1-Serie - som også kjører svært bra. Og med den fantastiske treliterssekseren i 130i har den også fartsressurser så det holder. Rett og slett en gjennomført morobil. Vi har tidligere også vist spionbilder av en enda heftigere variant; alt tyder på at BMW vil utstyre minstemann med den turbomatede treliterssekseren på 306 hk, noe som vil bli en skikkelig rakett.

Men så er det dette med utseende, da. Noe som jo er viktig for en sportslig bil. 1-Serie ser litt spesiell ut. I tredørsvarianten som snart kommer blir utseendet noe mer dynamisk, men fortsatt er den et stykke unna å kunne kalles en sportsbil.

Både coupé og cab
På presselanseringen av BMW 3-Serie i åpen variant forleden, fikk en amerikansk journalist i bransjebladet Automotive News ut litt mer informasjon om 1-Serie og 3-Serie fra prosjektmanager Klaus Borgmann - som har ansvaret for de begge. Borgmann kunne da fortelle at USA-markedet får både en coupé og en cab av 1-Serie i løpet av 2008,

Vi har tidligere sett spionbilder av cabrioleten, og her kan vi vise de første bildene av coupéen mens den vintertestes i Nord-Sverige. Begge variantene skal sannsynligvis vises til publikum på neste års Genève-messe.

Under panseret blir det et utvalg av fire- og sekssylindrete motorer, men med tanke på at BMW-topper tidligere har fortalt at de ikke vil lansere 1-Serie med firere i USA, vil vi anta at flere rekkeseksere er på vei.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning