BMW M3 GT2: Stian Sørlies drømmebil

Med denne heftige M3’en skal BMW ta opp kampen mot Ferrari og Porsche i GT-racing. Norske Stian Sørlie håper å bli en av sjåførene.

Publisert Oppdatert

Ryktene om at det skulle bygges en racerbil av nye M3 var sanne; nå er bilen vist på bilmessen i Chicago. Det er i første omgang det amerikanske teamet til Bobby Rahal og TV-stjernen David Letterman som skal delta med bilen i American Le Mans Series i 2009. Hvem sjåførene blir, er ikke avklart.

Det er imidlertid ventet at bilen også vil dukke opp i Europa, både i FIA GT, 24-timersløpet på Le Mans og 24-timersløpet på Nürburgring. BMW vant det sistnevnte løpet i 2004 og 2005 med sin forrige M3 GTR.

På Le Mans vil ikke bilen kjempe om totalseier, ettersom den vil delta i GT2-klassen sammen med biler som Ferrari 430 og Porsche 911. Motoren blir en V8'er på 4,0 liter med nærmere 500 hestekrefter.

Stian Sørlie kjører BMW
Stian Sørlie kjørte i fjor 24-timersløpet på Nürburgring og det tyske langdistansemesterskapet for det BMW-støttede teamet Schubert Motors med en BMW 120d. I år fortsetter han for Schubert, men skal nå kjøre en langt raskere BMW Z4 Coupé. Med denne bilen kan han kjempe i toppen i det tyske langdistansemesterskapet, og Stian legger ikke skjul på at han drømmer om å kjøre den nye M3'en i fremtiden.

- Det er helt klart. Det har gått rykter om denne bilen lenge, så det hadde ikke vært meg imot å få sjansen.

Lukter også på STCC
Stian har allerede en fot innenfor hos BMW, men det er likevel mange om beinet. Det finnes mange BMW-førere rundt omkring i verden, så det blir en tøff kamp om hvem som skal få kjøre den nye M3'en. Et annet alternativ for Stian, hvis han ikke får en proffkontrakt innen langdistanseracing, er STCC, The Swedish Touring Car Championship.

- Jeg synes STCC har blitt veldig interessant nå som både Tommy Rustad og Thomas Schie sitter i vinnerbiler. Det ryktes jo også om direktesendinger på NRK, så jeg følger godt med på STCC, for å si det sånn.

Stian vurderer også å leie en STCC-bil for å kjøre den norske STCC-runden på Vålerbanen den 14. september. En annen nordmann som ønsker å stille til start i STCC i år, er Thomas Faraas. Hakadølen vant i fjor juniormesterskapet, JTCC, men sliter foreløpig med finansieringen. Det samme gjør Stian Paulsen fra Fredrikstad, som også har vært i kontakt med STCC-team denne vinteren. Paulsen kjørte i fjor den tyske VW Polo Cupen. Det har også gått rykter om at Lørenskog-gutten Petter Granlund, vinneren av den danske Clio Cupen i fjor, lukter på STCC.

Gror godt i racing
Det gror for øvrig godt i norsk baneracing om dagen. To nordmenn satser i USA dette året. Anders Krohn skal kjøre Formel 2000 - hvor Indy 500-vinner Dan Wheldon i sin tid startet sin karriere - og Kim Kristian Humborstad skal kjøre Skip Barber-mesterskapet.

Ellers fortsetter Thor-Christian Ebbesvik i det spanske Formel 3-mesterskapet, hvor han nå har avansert fra B- til A-klassen, mens Pål Varhaug skal kjøre europamesterskapet i Formel Renault.

Men nå til helgen er det klart for Rally Sverige, hvor det skal bli spennende å følge Petter og Henning Solberg, ungguttene Mads Østberg og Andreas Mikkelsen, samt Eyvind Brynildsen i gruppe N.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning