BMW går i høyden

BMW jobber nå med en rekke nye nisjemodeller. Modellene V5 og X6 skal kombinere det praktiske med stor kjørbarhet og høy grad av luksus.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert
Foto: Automedia
Foto: Automedia Foto: © Automedia

Spionbilder: BMW V5 og X6:

Vi Menn Bil har tidligere vist bilder av en svært snodig farkost under testing på Nürburgrings Nordschleife. Denne skal være BMWs kommende MPV-liknende modell V5; en luksuriøs og komfortabel, lavbygd bil med enkelte praktiske interiørløsninger.

MPV med sporty snitt
V5 skal kombinere designelementer og mekanikk fra 5-serie, 6-serie og 7-serie, med lang akselavstand for god innvendig plass. Plattformen som brukes skal etter sigende være den samme som 7-serie, noe som ikke akkurat underbygger rykter om firehjulstrekk. Men man skal som kjent aldri si aldri.

BMW har tidligere uttrykt bekymring over høybygde bilers kjøreegenskaper - selv om X5 jo er en særdeles kjørbar bil. De ønsker jo å få tyngdepunktet så lavt som mulig. Det antas derfor at V5 får noe av den samme behandlingen som BMW tidligere har gitt sine aller sportsligste modeller; blant annet understellsbiter i lettvektsmaterialer og tak i karbonfiber.

Kompakt-MPV også på vei
En mindre MPV-liknende versjon antas også å komme, sannsynligvis med navnet V3. Denne vil da bli en eksklusiv og mer påkostet modell som konkurrerer mot modeller som blant andre Ford Focus C-Max og Peugeot 307 SW.

Vi antar at V5 er nærmest produksjon - kanskje vil vi få se den allerede tidlig neste år. Og V3 vil følge et eller to år etter.

Luksuriøs SUV-coupé
BMW vil også bygge en mer dynamisk modell basert på X5-plattformen og -teknikken. Denne blir en mer coupéliknende SUV, og selv om den får firehjulstrekk blir nok denne mer fokusert mot inspirert asfaltkjøring enn å pløye seg fram i gjørma.

X6 vil bli en svært påkostet, luksuriøs og også kostbar modell, beregnet for de som virkelig vil ha noe utenom det vanlige. Og foreløpig ser de til å være alene om å utvikle noe slikt; det ser ikke ut til å komme noe liknende fra konkurrentene de nærmeste årene. Regn med å se X6 på veien om tre år.

Ikke blant de største
BMW har tidligere uttalt at selv om deres nye modeller jo vil være praktiske og relativt rommelige, er det dynamikk, kjøreglede, komfort og generell godfølelse som har førsteprioritet. Regn derfor ikke med at V5 og X6 vil være noen lastefraktere av dimensjoner, men at de heller byr på andre kvaliteter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning