SPIONBILDER: BMW 1-SERIE CABRIOLET:

BMW åpner 1-serie

Våre spionfotografer har igjen vært på tokt, og avslører her at BMW skal lage en cab-versjon av 1-serie.

441ab72b2969c.jpg
441ab72b2969c.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img

Slik mener Automedia at 1-serie Cabriolet blir seende ut.

Som den faste leser vet, har vi i Vi Menn Bil-redaksjonen stor sans for BMW 1-serie. Ok, den er ikke akkurat spesielt rommelig, men den er virkelig en kjøreglad liten bil.

Action i Nord-Sverige

Nord-Sverige og Nord-Finland er et populært område for mange bilprodusenter. Her kan de teste biler under stabile, kalde forhold, de kan teste ut kjøreegenskaper på glatt føre, og det er også laget egne testbaner de kan leie seg inn på for å kjøre tester.

Samtidig er området relativt tynt befolket, og risikoen for at "hemmelige" testbiler avsløres er mye mindre enn om testingen skulle foregått i mer folketette strøk.

Kommer neste sommer

Men våre spionfotografer er selvsagt klar over at det skjer mye i dette området, og nå har de fanget en ny BMW på test.

Den nye BMW 3-serie Cabriolet er på vei. Denne blir en såkalt CC, en Coupé-Cabriolet med sammenleggbart ståltak. Og neste sommer kan du også få kjøpt en rimeligere BMW-cab. Da kommer nemlig 1-serie i åpen versjon.

Stofftak

I motsetning til storebrors takløsning med sammenleggbart ståltak, som gjør den noe dyrere enn forrige utgavers stofftakløsning, får 1-serie et konvensjonelt stofftak. Dette gjør også at prislappen kan holdes på et noenlunde fornuftig nivå.

1-serie Cab får en lavere, mer coupéliknende profil enn dagens femdørsvariant. Samtidig er et stofftak lettere å pakke sammen enn et ståltak, noe som også bidrar til at bagasjerommet ikke reduseres i så altfor stor grad.

Velkjente motorer

Under panseret vil vi finne velkjente maskiner fra dagens 1-serie. Også dieselmotorene vil finne veien inn i den åpne bilen.

I følge våre kilder hos Automedia er Audi og Mercedes´ konkurrenter fortsatt et stykke unna. BMW´en vil derfor være alene om å ha en liten cab i prestisjesegmentet når den kommer.

Coupé og tredørs?

Og det faktum at BMW nå viser en cab-variant av 1-serie, setter også fart i ryktene om at de skal lansere både en tredørsvariant og en coupévariant av 1-serie.

Dermed vil også BMW fortsette å følge den store trenden om dagen; å fylle smånisjer for å få flere bein å stå på.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning