BLIR ASFALT ANKEPUNKTET?

Freddy Loix er allerede vraket av Peugeot og Harri Rovanperä tar over plassen hans i Mexico. Henning Solberg øyner også en mulighet, men er han førstevalget?

IMG_3fe00d4260710.jpg
IMG_3fe00d4260710.jpg
Publisert Oppdatert

img

Er han god nok på asfalt?

Henning Solberg øyner nå en mulighet til å bli andrefører for Peugeot i løpet av sesongen. Det kom ikke som noen overraskelse at Freddy Loix mer eller mindre er vraket allerede etter to løp og at Peugeot tar Harri Rovanperä inn i varmen igjen.

 

Loix har ikke imponert i de løpene han har kjørt for Ford, og Harri Rovanperä er den eneste av VM-førerne som har erfaring fra det neste løpet i Mexico.

 

Men Peugeot er ikke altfor glade i Harri Rovanperä heller. Han ble tross alt vraket foran denne sesongen. Det franske teamet har imidlertid noen sultne herrer som kjører i satellitt-teamet Bozian Racing.

Carlsson og Solberg

To av disse er svenske Daniel Carlsson og Henning Solberg. Henning imponerte med sin sjetteplass i Sverige, og kjørte raskere enn både Carlsson og Loix. Dessuten gjorde ikke storebror Solberg noen feil i sin Peugeot-debut og det er kanskje enda mer imponerende.

 

Det neste løpet for Henning Solberg er på grusveiene i New Zealand og jeg tror han vil imponere også der. Men er det godt nok til å bli andrefører hos Peugeot? Henning har kjørt svært lite på asfalt, og fire av løpene i VM går på asfalt. På pressekonferansen Henning hadde før sesongstart, spurte jeg han om nettopp dette.

 

- Det blir færre løp på asfalt, og jeg tror ikke det er noe problem å lære seg å kjøre fort på det underlaget, svarte Henning.

 

img

Daniel Carlsson i aksjon.

Svaret bekymrer meg. Vi må ikke glemme at Petter Solberg ble nummer 27 i sin første VM-runde på asfalt (San Remo 1999). Og Petter hadde tross alt kjørt både Rally Libanon og Rally Larvik på asfalt tidligere. Første gang Petter tok VM-poeng på asfalt var på Korsika i 2001.

 

Daniel Carlsson, derimot, har kjørt mye på asfalt. I fjor kjørte 27-åringen Junior-VM for Suzuki. Det ryktes også at Carlsson har flere sponsorpenger i bakhånd enn 31 år gamle Solberg, og i motorsport er det ofte pengene som teller mest.

 

Det er synd, for jeg er ikke i tvil om at Henning Solberg er bedre enn Carlsson på både grus og snø, og jeg håper jeg tar feil med tanke på asfaltkjøringen&

 

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning